meriți să fii surprins
Miel la cuptor a la Antonio

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1300 g g Carne de miel Carne de miel
250 ml ml Vin alb Vin alb
100 ml ml Otet de vin Otet de vin
2 catei catel Usturoi Usturoi
8 frunze frunza Salvie Salvie
6 ramuri ramura Rozmarin Rozmarin
3 bucati bucata Ansoa file Ansoa file
100 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
400 ml ml Vin alb Vin alb
1 bucati bucata Morcovi Morcov
1 frunze frunza Telina Telina
150 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
8 frunze frunza Salvie Salvie
4 ramuri ramura Rozmarin Rozmarin
600 ml ml Apa Apa

Miel la cuptor a la Antonio

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(0)

Mod de preparare

1. Taiem mielul in bucati mici, il punem intr-un vas incapator, preparam separat marinata din ingredientele specificate si punem mielul in marinata, lasand vasul acoperit la frigider timp de 6 ore.

2. Intr-o tava pentru cuptor, punem bucatile de miel, presaram sare si piper, adaugam salvia, usturoiul si 75 ml de ulei de masline, dupa care o introducem la cuptor la 180 gradeCelsius pentru aproximativ o ora, asigurandu-ne ca udam mielul din plin cu vin alb la fiecare 10 minute.

3. Intre timp, intr-un blender facem un sos din rozmarin, fileurile de ansoa, spalate bine de sare, restul de ulei si otet, pe care il turnam peste miel, lasandu-l la cuptor inca 15-20 de minute, pentru a se patrunde bine. Cand e gata, mielul se serveste cu sosul din tava.

Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.