meriți să fii surprins
Spata de porc la tava servita cu cartofi cu smantana

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

800 g g Spata de porc Spata de porc
1 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
2 linguri lingura Zeama de lamaie Zeama de lamaie
1 lingurite lingurita Boia de ardei Boia de ardei
(dulce )
0,25 lingurite lingurita Rozmarin Rozmarin
100 ml ml Vin alb Vin alb
4 bucati bucata Rosii pasate Rosii pasate
800 g g Cartofi albi noi Cartofi albi noi
400 g g Smantana 12% Smantana 12%
6 bucati bucata Oua Ou
200 g g Branza de vaca Branza de vaca
50 g g Unt Unt
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
1 linguri lingura Pesmet Pesmet

Spata de porc la tava servita cu cartofi cu smantana

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(4)

Mod de preparare

1. Condimentam spata de porc cu sare si piper, boia de ardei dulce, o ungem cu ulei, turnam zeama de lamaie peste ea si o introducem la cuptor la o temperatura de 175 ° C timp de 55 de minute.

2. Intre timp, punem cartofii la fiert in coaja. Dupa fierbere, ii decojim si-i taiem felii potrivite.

3. Ungem o tava cu unt, o tapetam cu pesmet si punem un strat de cartofi, apoi putina branza de vaci si din nou cartofi si branza. Amestecam smantana cu ouale, adaugam sare si piper alb si turnam peste cartofi. Introducem compozitia la cuptor pentru 40 de minute (pana se gratineaza) la o temperatura de 180 grade C.

4. Amestecam rosiile zdrobite cu vinul alb si rozmarinul si turnam sosul peste spata de porc. Acoperim vasul cu o folie si lasam la cuptor inca 10 minute. Carnea se serveste taiata alaturi de garnitura de cartofi. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei