Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
800 g g | Spata de porc Spata de porc | |
1 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | |
2 linguri lingura | Zeama de lamaie Zeama de lamaie | |
1 lingurite lingurita | Boia de ardei
Boia de ardei (dulce ) | |
0,25 lingurite lingurita | Rozmarin Rozmarin | |
100 ml ml | Vin alb Vin alb | |
4 bucati bucata | Rosii pasate Rosii pasate | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | ||
800 g g | Cartofi albi noi Cartofi albi noi | |
400 g g | Smantana 12% Smantana 12% | |
6 bucati bucata | Oua Ou | |
200 g g | Branza de vaca Branza de vaca | |
50 g g | Unt Unt | |
1 linguri lingura | Pesmet Pesmet |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSpata de porc la tava servita cu cartofi cu smantana
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Condimentam spata de porc cu sare si piper, boia de ardei dulce, o ungem cu ulei, turnam zeama de lamaie peste ea si o introducem la cuptor la o temperatura de 175 ° C timp de 55 de minute.
2. Intre timp, punem cartofii la fiert in coaja. Dupa fierbere, ii decojim si-i taiem felii potrivite.
3. Ungem o tava cu unt, o tapetam cu pesmet si punem un strat de cartofi, apoi putina branza de vaci si din nou cartofi si branza. Amestecam smantana cu ouale, adaugam sare si piper alb si turnam peste cartofi. Introducem compozitia la cuptor pentru 40 de minute (pana se gratineaza) la o temperatura de 180 grade C.
4. Amestecam rosiile zdrobite cu vinul alb si rozmarinul si turnam sosul peste spata de porc. Acoperim vasul cu o folie si lasam la cuptor inca 10 minute. Carnea se serveste taiata alaturi de garnitura de cartofi. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.