meriți să fii surprins
Friptura de vita cu ciuperci si piper in sos de vin rosu

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 kg kg Pulpa de vita Pulpa de vita
30 ml ml Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
10 bucati bucata Esalota Esalota
250 g g Ciuperci Ciuperci
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
30 ml ml Pasta de rosii Pasta de rosii
250 ml ml Supa de carne Supa de carne
(de vita)
500 ml ml Vin rosu Vin rosu

Friptura de vita cu ciuperci si piper in sos de vin rosu

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

3:15 h
(2)

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Carnea de vita se asezoneaza cu ulei de masline si cu condimente. Se leaga cu sfoara, pentru a-si mentine forma in timpul coacerii. Se incalzeste o tava mare pentru copt pe aragaz si se prajeste carnea pana ce capata o nuanta uniforma maro-aurie. Se scoate carnea din vas si se pune deoparte.

In acelasi vas, se toarna putin ulei de masline (daca mai este nevoie) si se rumenesc usor salotele si ciupercile, adaugandu-se boabele de piper. Se toarna pasta de tomate, ciorba de vitel si vinul rosu, amestecand bine. Se aduce la fiert si se micsoreaza focul. Se pune carnea din nou in tava si se acopera cu un capac. Apoi se introduce in cuptor pentru aproximativ 3 ore sau pana cand carnea se patrunde si devine frageda. Carnea se serveste impreuna cu sosul preparat anterior in tigaie.