meriți să fii surprins
Friptura de porc la tava

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2,5 kg kg Spata de porc Spata de porc
2,5 kg kg Pulpa de porc Pulpa de porc
1 bucati bucata Usturoi Usturoi
50 g g Cimbru Cimbru
2 l l Vin de masa Vin de masa
(alb)
100 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
1 kg kg Telina Telina
2 kg kg Cartofi albi Cartofi albi
1 kg kg Morcovi Morcov
2 kg kg Ceapa galbena Ceapa galbena
150 g g Miere Miere
25 g g Boia de ardei Boia de ardei
(iute )
100 g g Unt Unt

Friptura de porc la tava

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

4:00 h
(6)

Mod de preparare

Se maseaza carnea cu miere si boia iute, apoi se asaza in tava si se adauga legumele curatate si taiate cuburi mari. Initial se pune vinul alb in tava, iar uleiul de masline se toarna peste carne, se condimenteaza cu cimbru, se adauga usturoiul curatat si se da la cuptorul incins la 150 grade C sau foc mic timp de 6 ore. Tava trebuie acoperita cu folie de aluminiu, astfel carnea va fi mult mai suculenta.

Dupa ce carnea este gata, se scoate pe un platou, legumele coapte se folosesc ca garnitura, iar sosul obtinut se pune la fiert la foc mare cu 100g de unt.

Se serveste impreuna cu familia, alaturi de un pahar de vin alb si voie buna! Craciun Fericit!

2 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei
Morcovi cu frunzeMorcovi cu frunze
Morcovi cu frunze
22.04 - 28.04
-33%
8,99
5,99Lei