
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2,5 kg kg | Spata de porc Spata de porc | ||
2,5 kg kg | Pulpa de porc Pulpa de porc | ||
1 bucati bucata | Usturoi Usturoi | ||
50 g g | Cimbru Cimbru | ||
2 l l | Vin de masa
Vin de masa (alb) | ||
100 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | ||
1 kg kg | Telina Telina | ||
2 kg kg | Cartofi albi Cartofi albi | ||
1 kg kg | Morcovi Morcov | ||
2 kg kg | Ceapa galbena Ceapa galbena | ||
150 g g | Miere Miere | ||
25 g g | Boia de ardei
Boia de ardei (iute ) | ||
100 g g | Unt Unt |
Friptura de porc la tava
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se maseaza carnea cu miere si boia iute, apoi se asaza in tava si se adauga legumele curatate si taiate cuburi mari. Initial se pune vinul alb in tava, iar uleiul de masline se toarna peste carne, se condimenteaza cu cimbru, se adauga usturoiul curatat si se da la cuptorul incins la 150 grade C sau foc mic timp de 6 ore. Tava trebuie acoperita cu folie de aluminiu, astfel carnea va fi mult mai suculenta.
Dupa ce carnea este gata, se scoate pe un platou, legumele coapte se folosesc ca garnitura, iar sosul obtinut se pune la fiert la foc mare cu 100g de unt.
Se serveste impreuna cu familia, alaturi de un pahar de vin alb si voie buna! Craciun Fericit!