meriți să fii surprins
Ceafa de porc cu branza si orez cu legume

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

5 g g Piper negru Piper negru
10 g g Sare iodata fina Sare iodata fina
10 ml ml Otet balsamic Otet balsamic
1 bucati bucata Morcovi Morcov
8 felii felie Branza topita Branza topita
100 g g Unt Unt
1 varfuri varf Rozmarin Rozmarin
3 catei catel Usturoi Usturoi
400 g g Ceafa de porc Ceafa de porc
240 g g Orez bob lung Orez bob lung
100 ml ml Vin alb Vin alb
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
1 bucati bucata Zucchini Zucchini
1 bucati bucata Ardei gras rosu Ardei gras rosu
1 bucati bucata Ardei capia Ardei capia
(galben)

Ceafa de porc cu branza si orez cu legume

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(0)

Mod de preparare

Se pun in tigaie la foc mic untul impreuna cu rozmarinul si usturoiul. Dupa ce se topeste untul, se adauga feliile de ceafa de porc, peste care s-au presarat in prealabil sare si piper. Pentru a se pastra aromele, tigaia se acopera cu un capac. Intre timp se taie legumele.Carnea se stinge mai intai cu otet, iar apoi cu vin alb. Cand carnea e aproape facuta, se scoate si se asaza intr-o tava de cuptor. Dupa ce se cresteaza, se acopera cu felii de branza topita si se pune la cuptor pana cand branza se topeste complet.

In sosul ramas dupa pregatirea carnii se adauga legumele si se calesc la foc iute. Cand legumele sunt aproape gata, se adauga orezul fiert al dente si scurs. Se amesteca bine si se lasa la foc tare, amestecand continuu. Aceasta garnitura se serveste impreuna cu feliile de ceafa pregatite la cuptor. Spor la degustare!