
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Faina alba de grau
Faina alba de grau (dupa gust) | |||
2 lingurite lingurita | Mustar Mustar | ||
350 ml ml | Supa de pui Supa de pui | ||
2 linguri lingura | Ulei Ulei | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | |||
Sare iodata fina
Sare iodata fina (dupa gust) | |||
2 kg kg | Carne de porc
Carne de porc (cu sorici) | ||
3 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | ||
500 g g | Legume pentru supa Legume pentru supa | ||
1 bucati bucata | Bere
Bere (la doza) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFriptura de porc in crusta de bere
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se spala si se curata ceapa si celelalte legume pentru supa, apoi se toaca in bucati mari. Bucata de carne se spala, se usuca cu un servet, apoi soriciul se cresteaza sub forma de romburi. Carnea se freaca cu sare si piper, apoi se pune la prajit pe ambele parti, intr-o tigaie cu ulei incins.
Intr-o tava, se aranjeaza ceapa si legumele pentru supa. Se toarna 150 ml de bere si supa de carne fierbinte si, alaturi de carne, se baga in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 30 de minute.
Ulterior, se reduce temperatura la 180 grade C si se mai coace friptura inca 70 - 80 minute, tinand cont de marimea acesteia. Din cand in cand, in functie de cum scade sosul, se mai adauga bere si supa, iar, ocazional, se presara din sos si peste friptura.
Se amesteca mustarul cu 3 linguri de bere, sare si piper si se unge crusta fripturii cu 15 minute inainte de a fi scoasa din cuptor. Cand este gata, se scoate din cuptor si se mentine calda.
Sosul ramas de la friptura se trece printr-o sita si se pune intr-o tigaie, pasand si cateva dintre legume. Se fierbe sosul, se condimenteaza si se ingroasa cu putina faina. Se serveste impreuna cu felii de friptura si, pentru a-i evidentia gustul fraged, alaturi de chifle si varza murata Freshton.