meriți să fii surprins
Friptura de porc in crusta de bere

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

Faina alba de grau Faina alba de grau
(dupa gust)
2 lingurite lingurita Mustar Mustar
350 ml ml Supa de pui Supa de pui
2 linguri lingura Ulei Ulei
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
Sare iodata fina Sare iodata fina
(dupa gust)
2 kg kg Carne de porc Carne de porc
(cu sorici)
3 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
500 g g Legume pentru supa Legume pentru supa
1 bucati bucata Bere Bere
(la doza)

Friptura de porc in crusta de bere

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:30 h
(3)

Mod de preparare

Se spala si se curata ceapa si celelalte legume pentru supa, apoi se toaca in bucati mari. Bucata de carne se spala, se usuca cu un servet, apoi soriciul se cresteaza sub forma de romburi. Carnea se freaca cu sare si piper, apoi se pune la prajit pe ambele parti, intr-o tigaie cu ulei incins.

Intr-o tava, se aranjeaza ceapa si legumele pentru supa. Se toarna 150 ml de bere si supa de carne fierbinte si, alaturi de carne, se baga in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 30 de minute.

Ulterior, se reduce temperatura la 180 grade C si se mai coace friptura inca 70 - 80 minute, tinand cont de marimea acesteia. Din cand in cand, in functie de cum scade sosul, se mai adauga bere si supa, iar, ocazional, se presara din sos si peste friptura.

Se amesteca mustarul cu 3 linguri de bere, sare si piper si se unge crusta fripturii cu 15 minute inainte de a fi scoasa din cuptor. Cand este gata, se scoate din cuptor si se mentine calda.

Sosul ramas de la friptura se trece printr-o sita si se pune intr-o tigaie, pasand si cateva dintre legume. Se fierbe sosul, se condimenteaza si se ingroasa cu putina faina. Se serveste impreuna cu felii de friptura si, pentru a-i evidentia gustul fraged, alaturi de chifle si varza murata Freshton.