meriți să fii surprins
Filé de miel cu mar, linte si legume

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

600 g g File de miel File de miel
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
350 ml ml Supa de legume Supa de legume
2 bucati bucata Esalota Esalota
5 linguri lingura Unt Unt
300 g g Mere Mar
(acrisoare)
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
2 linguri lingura Reductie de otet balsamic Reductie de otet balsamic
1 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
100 ml ml Vin rosu Vin rosu
Zahar brun Zahar brun
( dupa gust)
Faina alba de grau Faina alba de grau
( dupa gust)
200 g g Linte Linte
(verde)

Filé de miel cu mar, linte si legume

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(0)

Mod de preparare

Lintea se spala si se scurge bine. Legumele pentru supa si ceapa se spala, se curata de coaja si se taie bucatele, apoi se prajesc in 2 linguri de unt incins timp de 3 minute. Se adauga lintea si se mai lasa 1 minut pe foc. Totul se stinge cu 400 ml supa de legume si se fierbe usor, acoperit, cca. 40 de minute.

Fileurile de miel se spala, se usuca cu un servet, iar la nevoie se curata de tendoane. Salotele se curata si se maruntesc. Merele se curata de coaja si de samburi si se taie cubulete. Se prajesc in 2 linguri de unt incins, pe o parte si pe cealalta, timp de 2 - 3 minute. Se adauga peste legume si linte si se asezoneaza cu sare, piper si 1 lingura de otet balsamic.

Fileurile se sareaza, se pipereaza si se prajesc in restul de unt si ulei incins vreme de 6 minute. Apoi, se scot si se lasa undeva la cald. Salotele se inabusa in grasimea ramasa de la friptura pana capata un aspect sticlos, se sting cu vin rosu si restul de supa si se mai lasa la foc usor 2 - 3 minute.

Se adauga, dupa gust, sare, piper, zahar si restul de otet si se ingroasa, dupa dorinta, cu faina. Se servesc alaturi de legume si sos. Pofta buna!