
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 kg kg | Pulpa de porc Pulpa de porc | |
50 ml ml | Vin alb Vin alb | |
400 ml ml | Supa de legume Supa de legume | |
Piper alb
Piper alb (dupa gust) | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
2 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
10 linguri lingura | Unt Unt | |
6 frunze frunza | Salvie Salvie | |
1 bucati bucata | Lamai Lamaie | |
75 g g | Parmezan ras Parmezan ras | |
2 linguri lingura | Capere Capere |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPulpa de porc la cuptor cu sos de unt si arome mediteraneene
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Prajim pulpa de porc intr-o tigaie mare, in 2 linguri de unt, impreuna cu ceapa taiata fasii subtiri. Asezonam cu piper alb si sare, dupa gust.
Introducem pulpa in cuptorul preincalzit la temperatura medie, impreuna cu supa clara de legume si vin. Acoperim cu folie de aluminiu si lasam la coptaproximativ 40 de minute. Apoi dam la o parte folia si stropim carnea cu sosul din tava. Dupa 10 minute o intoarcem si pe cealalta parte pentru a se rumeni. Se mai lasa10 minute, apoi oprim focul, scoatem carnea si o lasam sa se odihneasca aproximativ 30 de minute. Astfel, va fi foarte frageda si sucurile vor ramane in interior.
Separat, intr-o tigaie bine incinsa, topim 8 linguri de unt. Asezonam cu sare si amestecam continuu. Cand untul incepe sa devina auriu spre maro, aruncam frunzulitele de salvie si caperele, mai amestecam 30 de secunde si dam la o parte de pe foc. Apoi adaugam incet zeama de la lamaie, amestecand continuu.
Acest sos il facem cand suntem gata sa servim carnea, astfel ca imediat ce am pus zeama de lamaie adaugam parmezan ras fin de tot, amestecam bine si servim sosul peste feliile de pulpa de porc gatite perfect. Este un preparat simplu, dar ne bazam pe gustul si mirosul unei bucati de carne facute correct si aromele unui sos mediteraneean exceptional. Caperele si branza ne vor inunda gusturile si va fi o masa pe cinste! Se poate servi impreuna cu orice legume la cuptor sau gratar, dar e indicat sa servim cu vinete pe gratar si rosii uscate. Tipic, nu?!
Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.