
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 kg kg | Cotlet de porc Cotlet de porc | |
1 bucati bucata | Ceapa alba Ceapa alba | |
1 legaturi legatura | Rozmarin Rozmarin | |
1 bucati bucata | Morcovi Morcov | |
1 bucati bucata | Telina Telina | |
2 l l | Supa de pui Supa de pui | |
200 ml ml | Vin alb Vin alb | |
Ulei de masline
Ulei de masline (dupa gust) | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | ||
2 lingurite lingurita | Mustar Mustar | |
1 lingurite lingurita | Miere Miere | |
150 g g | Carne tocata
Carne tocata (vita) | |
150 g g | Carne tocata
Carne tocata (porc) | |
2 catei catel | Usturoi Usturoi | |
30 g g | Ciuperci porcini uscate Ciuperci porcini uscate | |
100 g g | Ciuperci
Ciuperci (champignon) | |
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | |
2 bucati bucata | Oua Ou | |
100 g g | Parmezan ras Parmezan ras |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFriptura de porc la cuptor
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Incepem cu pregatirea umpluturii: gatim ciupercile taiate felii cu ulei de masline, usturoi si patrunjel, impreuna cu ciupercile uscate tinute in prealabil la inmuiat in apa calda aproximativ 1 ora. Adaugam sare si piper.
2. Dupa ce s-au racit ciupercile, le scurgem foarte bine de eventuala apa lasata in timpul gatitului si apoi le taiem foarte marunt.
3. Punem carnea tocata intr-o tigaie cu un pic de ulei, sare si piper, doar pana isi schimba culoarea, si apoi, dupa ce s-a racit, o amestecam cu ciupercile, adaugam ouale, parmezanul ras, sare si piper dupa gust.
4. Desfacem bucata de cotlet astfel incat sa obtinem o felie mare, o punem pe un tocator si adaugam sare si piper.
5. Pe felia de carne distribuim umplutura si formam un rulou lung si subtire pe care apoi il vom lega cu sfoara de bucatarie. Atentie, vom inchide bine marginile laterale pentru a preveni scurgerea umpluturii.
6. Intr-o tigaie cu un pic de ulei punem morcovul, telina si ceapa taiate bucati mici si le calim, apoi adaugam ruloul si le rumenim pe toate partile.
7. Adaugam vinul, rozmarinul si dam focul mai tare pana la evaporarea alcoolului. Transferam totul intr-o tava si le dam la cuptorul preincalzit la 180 °C, adaugand din cand in cand supa cu un polonic si intorcand de mai multe ori carnea in timpul coacerii, care va dura aproximativ 1 ora si jumatate.
8. Cand friptura este gata, o infasuram in folie de aluminiu si o lasam astfel incat sucurile sa se redistribuie in carne. Luam zeama lasata de friptura, care intre timp s-a coagulat, si o mixam pentru a obtine un sos, adaugam cele 2 lingurite de mustar si lingurita de miere. Taiem friptura in felii si o servim cu sos cald.
Aceasta reteta este recomandata deAntonio Passarelli.