
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCurcan cu legume taranesti
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Amestecam condimentele, ungem curcanul cu ulei, crestam pielea din loc in loc si introducem o parte din mirodenii, apoi frecam curcanul bine cu restul de condimente.
Incingem cuptorul la 160 °C (foc mediu) si lasam curcanul sa se coaca aproximativ 60 de minute pentru fiecare kilogram de carne, iar din cand in cand stropim curcanul cu putina apa.
Taiem legumele astfel: morcovii, pastarnacul si telina bare, ceapa cartofii si ciupercile in patru, iar rosiile felii.
Cand curcanul este gata il ungem cu zeama de lamaie si adaugam legumele, baconul si condimentele.
Mai lasam in cuptor curcanul inca 20 de minute, apoi turnam vinul si acoperim totul cu o folie, lasandu-l inca 15 minute. Legumele se servesc cu smantana deasupra, alaturi de o bucata zdravana de curcan.
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.