
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Curcan Curcan | ||
2 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | ||
1 varfuri varf | Sare de mare Sare de mare | ||
1 lingurite lingurita | Boia de ardei
Boia de ardei (dulce ) | ||
0,5 lingurite lingurita | Busuioc Busuioc | ||
1 bucati bucata | Lamai Lamaie | ||
200 g g | Morcovi Morcov | ||
4 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | ||
2 bucati bucata | Pastarnac Pastarnac | ||
200 g g | Telina Telina | ||
4 bucati bucata | Cartofi albi noi Cartofi albi noi | ||
200 g g | Fasole pastai Fasole pastai | ||
200 g g | Bacon Bacon | ||
4 bucati bucata | Ciuperci Ciuperci | ||
4 bucati bucata | Rosii Rosie | ||
10 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
100 g g | Vin alb Vin alb | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | |||
Cimbru
Cimbru (dupa gust) | |||
2 bucati bucata | Foi de dafin Foaie de dafin | ||
200 g g | Smantana 20% Smantana 20% |
Curcan cu legume taranesti
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Amestecam condimentele, ungem curcanul cu ulei, crestam pielea din loc in loc si introducem o parte din mirodenii, apoi frecam curcanul bine cu restul de condimente.
Incingem cuptorul la 160 °C (foc mediu) si lasam curcanul sa se coaca aproximativ 60 de minute pentru fiecare kilogram de carne, iar din cand in cand stropim curcanul cu putina apa.
Taiem legumele astfel: morcovii, pastarnacul si telina bare, ceapa cartofii si ciupercile in patru, iar rosiile felii.
Cand curcanul este gata il ungem cu zeama de lamaie si adaugam legumele, baconul si condimentele.
Mai lasam in cuptor curcanul inca 20 de minute, apoi turnam vinul si acoperim totul cu o folie, lasandu-l inca 15 minute. Legumele se servesc cu smantana deasupra, alaturi de o bucata zdravana de curcan.
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.