meriți să fii surprins
Ciorba de vacuta

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

500 g g Pulpa de vita Pulpa de vita
2 linguri lingura Pasta de rosii Pasta de rosii
3 bucati bucata Morcovi Morcov
150 g g Telina Telina
1 bucati bucata Ardei gras verde Ardei gras verde
1 legaturi legatura Leustean Leustean
2 bucati bucata Lamai Lamaie
2,5 l l Apa Apa
300 g g Rosii Rosie
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
2 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena

Ciorba de vacuta

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(15)

Mod de preparare

1. Taiem carnea cuburi si o punem intr-o oala, pe foc, in 2,5 l de apa.

2. Cand incepe sa clocoteasca, luam spuma pana cand zeama ramane limpede, dupa care punem un capac deasupra si o lasam sa fiarba aproximativ 50 de minute.

3. Intre timp, pregatim restul ingredientelor. Tocam cubulete morcovii, telina, albitura, ceapa si ardeiul gras. Decojim rosiile si le tocam marunt.

4. Dupa ce a fiert carnea, o soatem pe o farfurie, iar supa in care a fiert o strecuram printr-o sita marunta, pentru a ramane limpede.

5. Peste zeama strecurata punem carnea si adaugam legumele taiate. Dupa ce legumele au fiert, adaugam pasta de tomate impreuna cu zeama de lamaie si mai fierbem inca 5 minute.

6. La final, dupa ce oprim focul, adaugam leusteanul tocat. Gustam si, daca mai este nevoie, condimentam cu sare, dupa gust.

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.