meriți să fii surprins
Chiftele din carne de porc la cuptor

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta de chiftele din carne de porc este una din retetele iubite de toata lumea, mici si mari deopotriva, iar fiecare gospodina are reteta ei speciala si metoda ei de pregatire. Eu va arat cum fac eu chiftele din carne de porc la cuptor, nu prajite in baie de ulei, deci mult mai light insa la fel de suculente.

Ingrediente

1 kg kg Carne tocata Carne tocata
(de porc)
2 bucati bucata Oua Ou
(marimea L)
1 bucati bucata Ceapa Ceapa
(mare)
2 - 3 catei catel Usturoi Usturoi
2 linguri lingura Mix condimente Mix condimente
(pentru porc)
Sare Sare
Piper Piper
2 felii felie Paine Paine
50 ml ml Lapte Lapte
0,5 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
1 bucati bucata Morcovi Morcov
Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui

Chiftele din carne de porc la cuptor

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(453)

Mod de preparare

Intr-un bol incapator pune carnea, adauga ouale. Inmoaie painea in lapte, stoarce-o usor in palme si adaug-o peste amestecul de carne. Adauga condimente dupa gust, morcovul dat pe razatoare, ceapa tocata fin, usturoiul trecut prin presa, patrunjelul taiat fin.

Framanta totul foarte bine, pana ai pasta pentru chiftele. Lasa amestecul sa se odihneasca 30 min inainte de coacere. Intre timp, incinge cuptorul la 200°C.

Pentru a obtine chiftele egale ca dimensiunea (si astfel te asiguri nu doar ca sunt estetice, dar si ca se coc uniform) foloseste o lingura pentru inghetata. Nu modela chiftele mici, pentru ca se vor usca la cuptor. Chiftelele ar trebui sa fie de dimensiunea unei mingi de ping-pong.

Modeleaza chiftelele cu mainile unse cu putin ulei, aseaza-le in tava, pe hartie de copt. Coace-le in cuptorul incins, 20 min la 200°C, apoi intoarce-le si coace-le alte 15-20 min la 180°C.

Chiftelele sunt gata si vor avea o crusta aurie si crocanta si vor fi foarte fragede la interior.

Pofta buna si sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta: pentru chiftele la cuptor cat mai suculente, este ideal sa folosesti carne de porc sau un amestec de carne de porc si vita. Daca doresti chiftele super-light, de exemplu din carne tocata de pui sau de curcan, este ideal sa modelezi chiftelele cu mainile unse cu putin ulei, astfel incat sa nu fie prea seci in urma coacerii. Inainte de a da chiftelele la cuptor, le poti tavali prin susan pentru o crusta extra crocanta. Pentru un aspect cat mai frumos, mai ales daca servesti chiftelele ca aperitiv, foloseste un mix de susan alb si negru. Coace chiftele la 180-200°C. La inceput incinge cuptorul la 200°C, astfel chiftelele vor face o crusta frumoasa si nu se micsoareaza la copt. Dupa primele 15 minute, poti scadea temperatura de coacere la 180°C.

4 oferte

Ulei de floarea-soareluiUlei de floarea-soarelui
Ulei de floarea-soarelui
22.04 - 28.04
Stoc limitat!*
4,45Lei
Morcovi cu frunzeMorcovi cu frunze
Morcovi cu frunze
22.04 - 28.04
-33%
8,99
5,99Lei
30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-21%
22,89
17,99Lei
PătrunjelPătrunjel
Pătrunjel
25.04 - 28.04
Stoc limitat!*
1,49Lei