
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChiftele din carne de porc la cuptor
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un bol incapator pune carnea, adauga ouale. Inmoaie painea in lapte, stoarce-o usor in palme si adaug-o peste amestecul de carne. Adauga condimente dupa gust, morcovul dat pe razatoare, ceapa tocata fin, usturoiul trecut prin presa, patrunjelul taiat fin.
Framanta totul foarte bine, pana ai pasta pentru chiftele. Lasa amestecul sa se odihneasca 30 min inainte de coacere. Intre timp, incinge cuptorul la 200°C.
Pentru a obtine chiftele egale ca dimensiunea (si astfel te asiguri nu doar ca sunt estetice, dar si ca se coc uniform) foloseste o lingura pentru inghetata. Nu modela chiftele mici, pentru ca se vor usca la cuptor. Chiftelele ar trebui sa fie de dimensiunea unei mingi de ping-pong.
Modeleaza chiftelele cu mainile unse cu putin ulei, aseaza-le in tava, pe hartie de copt. Coace-le in cuptorul incins, 20 min la 200°C, apoi intoarce-le si coace-le alte 15-20 min la 180°C.
Chiftelele sunt gata si vor avea o crusta aurie si crocanta si vor fi foarte fragede la interior.
Pofta buna si sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Tot ce trebuie sa stii despre reteta: pentru chiftele la cuptor cat mai suculente, este ideal sa folosesti carne de porc sau un amestec de carne de porc si vita. Daca doresti chiftele super-light, de exemplu din carne tocata de pui sau de curcan, este ideal sa modelezi chiftelele cu mainile unse cu putin ulei, astfel incat sa nu fie prea seci in urma coacerii. Inainte de a da chiftelele la cuptor, le poti tavali prin susan pentru o crusta extra crocanta. Pentru un aspect cat mai frumos, mai ales daca servesti chiftelele ca aperitiv, foloseste un mix de susan alb si negru. Coace chiftele la 180-200°C. La inceput incinge cuptorul la 200°C, astfel chiftelele vor face o crusta frumoasa si nu se micsoareaza la copt. Dupa primele 15 minute, poti scadea temperatura de coacere la 180°C.