meriți să fii surprins
Miel gratinat cu mazare

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 kg kg Carne de miel Carne de miel
2 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
50 g g Parmezan ras Parmezan ras
60 g g Pesmet Pesmet
150 g g Paini Paine
(faramitata)
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
2 catei catel Usturoi Usturoi
1 cani cana Vin rosu Vin rosu
450 g g Mazare fina Mazare fina
500 ml ml Supa de legume Supa de legume
6 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin

Miel gratinat cu mazare

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(0)

Mod de preparare

1. Se prepara jumatate litru de supa de legume.

2. Intre timp, se taie mielul bucati, se spala, se indeparteaza grasimea si se usuca.

3. Se taie marunt o ceapa si se rumeneste intr-o tigaie in care s-au adaugat 3 linguri de ulei de masline. Se adauga mazarea si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana este bine patrunsa. Se adauga o parte din supa de legume, daca este necesar, si se potriveste de sare.

4. Se toaca marunt si cealalta ceapa si se pune la calit intr-o alta tigaie cu 3 linguri de ulei de masline, dupa care se adauga bucatile de carne de miel. Atentie, carnea nu trebuie sa se rumeneasca de tot. Se adauga sare si un pahar de vin rosu. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, acoperit cu un capac, timp de 20 minute, pana cand sosul se ingroasa.

5. Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Se asaza intr-un vas bucatile de miel, sosul si mazarea. Intr-un bol separat se faramiteaza painea, care se va pune deasupra mielului cu mazare. Se amesteca apoi parmezanul cu patrunjelul tocat marunt, piper si usturoiul maruntit. Toate ingredientele, bine amestecate, se pun deasupra compozitiei. Se adauga si restul de 300 ml de supa de legume si se acopera vasul cu un capac timp de 10 minute pentru ca aburii sa inmoaie bucatile de paine faramitata. Se presara pesmetul, apoi se introduce vasul in cuptor pentru 30 minute, pana cand se formeaza o crusta crocanta.

Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.