meriți să fii surprins
Miel cu cartofi

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 kg kg Carne de miel Carne de miel
2 catei catel Usturoi Usturoi
8 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
1 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
2 bucati bucata Ansoa file Ansoa file
2 bucati bucata Morcovi Morcov
2 bucati bucata Telina Telina
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
250 ml ml Vin alb Vin alb
125 ml ml Otet de vin Otet de vin
1 l l Vin rosu Vin rosu
100 ml ml Otet alb Otet alb
100 ml ml Cognac Cognac
2 bucati bucata Rozmarin Rozmarin
(proaspat)
800 g g Cartofi albi noi Cartofi albi noi

Miel cu cartofi

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(1)

Mod de preparare

1. Se pune carnea de miel la marinat cel putin o noapte. Apoi se prajeste in 4 linguri de ulei intr-o tigaie la foc iute, impreuna cu fileurile de ansoa si ardeiul iute. Cand s-a rumenit, se adauga vinul si otetul. Dupa ce acestea se evapora, se pun mielul impreuna cu legumele taiate felii si rozmarinul intr-o tava, peste care se adauga uleiul de masline ramas, sarea, piperul, si se acopera cu folie de aluminiu.

2. Se pune tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 1 ora, se scoate din cuptor si se adauga cartofii, se acopera din nou cu folie de aluminiu si se mai pune la cuptor inca 20 minute. Atentie la cartofi, bucatile (sau cuburile) nu trebuie sa fie prea mari, astfel incat sa se poate coace in 20 minute.

Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.