meriți să fii surprins
Sos alb cu hribi si gorgonzola

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
O reteta de baza, pe care trebuie sa o scrii in caietul special. Sosul acesta divin il poti pune peste paste, orez, piure de cartofi si...orice!

Ingrediente

1 lingurite lingurita Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
1 bucati bucata Ceapa mica Ceapa mica
125 g g Bacon cubulete Bacon cubulete
500 g g Ciuperci Ciuperci
(hribi)
500 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
100 g g Branza gorgonzola Branza gorgonzola
100 ml ml Apa Apa

Sos alb cu hribi si gorgonzola

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(44)

Mod de preparare

Caleste baconul si ceapa in ulei de masline, pana baconul este rumenit si ceapa translucida.

Pune hribii taiati bucati mari si apa. Fierbe la foc mare 2-3 minute sau pana hribii sunt moi si nu mai e lichid.

Adauga smantana dulce, da un clocot bun. Cand e fierbinte, pune gorgonzola si amesteca pana se topeste.

Abia acum, la final, condimenteaza cu sare si piper dupa gust, pentru ca bacounul si gorgonzola sunt foarte aromate.

Tips: poti foloti orice fel de ciuperci (champignon, pleutorus, galbiori) proaspete sau congelate; daca sunt congelate, nu pune apa deloc. In locul branzei gorgonzola poti folosi branza de burduf, telemea sau feta.

Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.