meriți să fii surprins
Peste cu sos meuniere

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

150 g g Unt Unt
Sare Sare
Piper Piper
4 bucati bucata Pastrav Pastrav
(file)
150 g g Faina Faina
5 - 6 linguri lingura Unt Unt
(clarificat)
1 bucati bucata Zeama de lamaie Zeama de lamaie
2 linguri lingura Capere Capere
Patrunjel Patrunjel

Peste cu sos meuniere

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

35 min
(47)

Mod de preparare

La aceasta reteta se foloseste unt clarifiat. Puneti untul intr-un vas, la foc foarte mic. Cand s-a topit, ilseparati astfel: dati deoparte spuma de deasupra, ramanand in vas untul clarifiat, iar pe fund reziduurilesolide. Cand se raceste putin, strecurati-l si pastrati lichidul transparent, iar reziduurile ramase pe fundaruncati-le.

Filetati fileurile de pastrav, spalati-le, uscati-le bine cu servete de hartie, apoi asezonati-le cu sare sipiper pe ambele parti. Dati-le prin faina, scuturand excesul.

Pregatiti o tigaie in care adaugati 5-6 linguri de unt clarifiat, la foc mediu si adaugati file-urile de pastrav,cu partea cu piele in jos. Lasati-le 2, 3 minute pe fiecare parte pana se rumenesc frumos.

Scoateti fileurile de peste pe o farfurie, iar in sosul ramas in tigaie adaugati zeama de la o lamaie sicaperele.

Turnati sosul peste peste si apoi presarati patrunjel tocat.

Pofta buna!