
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
150 g g | Unt Unt | |
Sare Sare | ||
Piper Piper | ||
4 bucati bucata | Pastrav
Pastrav (file) | |
150 g g | Faina Faina | |
5 - 6 linguri lingura | Unt
Unt (clarificat) | |
1 bucati bucata | Zeama de lamaie Zeama de lamaie | |
2 linguri lingura | Capere Capere | |
Patrunjel Patrunjel |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPeste cu sos meuniere
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
La aceasta reteta se foloseste unt clarifiat. Puneti untul intr-un vas, la foc foarte mic. Cand s-a topit, ilseparati astfel: dati deoparte spuma de deasupra, ramanand in vas untul clarifiat, iar pe fund reziduurilesolide. Cand se raceste putin, strecurati-l si pastrati lichidul transparent, iar reziduurile ramase pe fundaruncati-le.
Filetati fileurile de pastrav, spalati-le, uscati-le bine cu servete de hartie, apoi asezonati-le cu sare sipiper pe ambele parti. Dati-le prin faina, scuturand excesul.
Pregatiti o tigaie in care adaugati 5-6 linguri de unt clarifiat, la foc mediu si adaugati file-urile de pastrav,cu partea cu piele in jos. Lasati-le 2, 3 minute pe fiecare parte pana se rumenesc frumos.
Scoateti fileurile de peste pe o farfurie, iar in sosul ramas in tigaie adaugati zeama de la o lamaie sicaperele.
Turnati sosul peste peste si apoi presarati patrunjel tocat.
Pofta buna!