meriți să fii surprins
Ravioli cu sos de portocale BIO

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Tip pentru vegetarieni: Puteti inlocui umplutura de carne cu ragu vegetarian. De-li-cios!

Ingrediente

700 g g Carne tocata Carne tocata
Ulei de masline Ulei de masline
Rosii cherry Rosii cherry
1 bucati bucata Morcovi Morcov
3 - 4 catei catel Usturoi Usturoi
1 bucati bucata Ceapa Ceapa
Busuioc Busuioc
1 bucati bucata Portocale Portocala
2 linguri lingura Unt Unt
4 bucati bucata Oua Ou
300 g g Faina Faina
Parmezan Parmezan
Sare Sare
Apa Apa

Ravioli cu sos de portocale BIO

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(3)

Mod de preparare

Primul pas catre un ragu delicios de bio: Tocam un morcov intreg in cuburi mici. Continuam cu ceapa tocata marunt si cateii de usturoi zdrobiti.

Calim putin legumele in ulei de masline, apoi adaugam carnea tocata si sare. Gatim carnea bine-bine pana cand nu mai are niciun pic de zeama.

A scazut toata zeama din tigaie? Perfect! E momentul sa adaugam rosiile peste compozitia din tigaie si lasam totul sa se gateasca la foc mic. Cand e gata, lasam ragu-ul sa se raceasca pana cand suntem gata cu aluatul de paste.

Hai sa facem pastele: Cantarim 300 grame de faina intr-un castron, facem o adancitura in ea si punem acolo 3 oua. Batem ouale cu o furculita, in timp ce incorporam faina de pe margine. Cand faina e incorporata, putem da furculita deoparte si modelam aluatul cu mana.

Punem faina pe blatul de lucru, asezam aluatul, il taiem in 4 parti egale. Dupa care, luam fiecare parte si intindem aluatul pana cand ajunge la grosimea de care avem nevoie. Adica, foaaaarte subtire, sa fiarba repede.

Gata aluatul? Hai sa ne intoarcem la ragu! Pentru a obtine o textura mai fina, punem carnea la blender + o lingura de unt, pana obtinem o pasta.

Taiem aluatul in doua parti egale. Pe o parte punem din loc in loc cate o lingurita de ragu. Lasam intre lingurite un spatiu suficient de mare incat sa putem taia apoi. Pentru a lipi ravioli, ungem aluatul cu un ou crud, cu ajutorul unei pensule.

Suntem aproape gata! Luam fratele geaman al aluatului, il lipim deasupra si scoatem aerul cu degetul, dinspre o margine spre cealalta. E important sa scoatem tot aerul, sa se lipeasca bine.

Taiem o data aluatul pe jumatate, apoi decupam fiecare ravioli in parte.

Punem ravioli la fiert, in apa fierbinte cu sare. Ii lasam sa fiarba pana incep sa pluteasca si inca un minut dupa.

Cat fierb ravioli, incingem o tigaie in care punem o lingura de unt, sucul de la o portocala si busuioc.

Dupa ce au fiert ravioli, ii tragem si pe ei in tigaie cateva minute. Punem parmezan peste si suntem gata de masa. Yum!

Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei