meriți să fii surprins
Spaghete Bolognese

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

400 g g Spaghete integrale Spaghete integrale
1 kg kg Carne tocata Carne tocata
200 g g Coaste de porc Coaste de porc
3 bucati bucata Morcovi Morcov
1 legaturi legatura Telina Telina
(cu frunze)
2 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
800 g g Rosii tocate Rosii tocate
2 l l Supa de pui Supa de pui
1 legaturi legatura Rozmarin Rozmarin
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
200 ml ml Vin alb Vin alb
4 bucati bucata Foi de dafin Foaie de dafin
Ulei de masline Ulei de masline
(dupa gust)
400 g g Spaghete Spaghete

Spaghete Bolognese

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

3:30 h
(4)

Mod de preparare

1. Taiem morcovii si tulpinile de telina cubulete foarte mici. Taiem ceapa foarte subtire. Punem legumele intr-o oala impreuna cu uleiul de masline si le lasam la foc mic, pana cand se inmoaie, adaugand din cand in cand un pic de apa fierbinte.

2. Intr-o alta tigaie, prajim la foc iute carnea si costita de porc tocata, fara sare, si apoi o stingem de doua oricu vin alb. Adaugam rozmarinul si frunzele de dafin.

3. Cand este aproape facuta, o amestecam cu legumele, punem sare si piper, acoperim cu supa de pui si lasam la foc mic sa fiarba.

4. Secretul acestui sos este timpul de fierbere la foc mic, de 2 ore. In acest timp, amestecam din cand in cand si adaugam, la nevoie, supa de pui. Dupa 2 ore adaugam pulpa de rosii si frunzele de telina taiate foarte marunt, din nou supa de pui si mai lasam la foc mic minimum o ora.

5. Apoi, fierbem pastele. Amestecam spaghetele cu compozitia rezultata si le servim calde.

Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.