
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPaste bolognese cu tofu si rucola
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incepe prin a marunti cele doua tije de telina Apio si ceapa. Asaza-le intr-un bol.
Razuieste morcovii, curatati in prealabil, si pune-i deoparte intr-o farfurie.
Taie 90g de tofu in bucati mai mari si faramiteaza-l cu ajutorul unei furculite sau cu mana. Pune-l deoparte.
Intr-o cratita incapatoare, incinge o lingura de ulei de masline bio si adauga telina Apio si ceapa. Adauga un varf de sare si gateste pentru 3-5 minute, pana cand ceapa devine translucida.
Adauga branza tofu si morcovul razuit si gateste totul la foc mic spre mediu pentru 5 minute, pana cand morcovul incepe sa se inmoaie.
Adauga 2-3 linguri de vin alb. Amesteca si gateste pentru 1-2 minute, pentru ca alcoolul sa se evapore.
Adauga 2-3 linguri de apa si lasa compozitia la inabusit, pe foc mic spre mediu, pentru 10-15 minute.
Completeaza sosul cu 4 linguri mari de pulpa de tomate si 200 g de passata. Adauga 1-2 lingurite de miere bio pentru a echilibra aciditatea rosiilor, sare si piper, daca mai este nevoie, si gateste pentru inca 10 minute, cu capacul pus, la foc mediu.
La final, adauga 25 g de frunze de rucola proaspata si amesteca. Pune sosul deoparte.
Pentru a pregati pastele, fierbe aprox. 2 l de apa cu sare si adauga 200 g de paste. Fierbe-le pentru 10-12 minute dupa care scurge-le de apa si pune-le intr-un vas incapator.
Adauga sosul bolognese si amesteca. Serveste-le fierbinti. Pofta buna!