
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2 fire fir | Telina apio Telina apio | ||
1 bucati bucata | Ceapa
Ceapa (medie) | ||
2 bucati bucata | Morcovi Morcov | ||
90 g g | Branza tofu Branza tofu | ||
1 linguri lingura | Ulei de masline Ulei de masline | ||
2 - 3 linguri lingura | Vin alb Vin alb | ||
2 - 3 linguri lingura | Apa Apa | ||
4 linguri lingura | Rosii tocate
Rosii tocate (pulpa) | ||
200 g g | Rosii pasate Rosii pasate | ||
1 - 2 lingurite lingurita | Miere Miere | ||
25 g g | Rucola Rucola | ||
Sare Sare | |||
Piper Piper | |||
200 g g | Paste tagliatelle Paste tagliatelle |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPaste bolognese cu tofu si rucola
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incepe prin a marunti cele doua tije de telina Apio si ceapa. Asaza-le intr-un bol.
Razuieste morcovii, curatati in prealabil, si pune-i deoparte intr-o farfurie.
Taie 90g de tofu in bucati mai mari si faramiteaza-l cu ajutorul unei furculite sau cu mana. Pune-l deoparte.
Intr-o cratita incapatoare, incinge o lingura de ulei de masline bio si adauga telina Apio si ceapa. Adauga un varf de sare si gateste pentru 3-5 minute, pana cand ceapa devine translucida.
Adauga branza tofu si morcovul razuit si gateste totul la foc mic spre mediu pentru 5 minute, pana cand morcovul incepe sa se inmoaie.
Adauga 2-3 linguri de vin alb. Amesteca si gateste pentru 1-2 minute, pentru ca alcoolul sa se evapore.
Adauga 2-3 linguri de apa si lasa compozitia la inabusit, pe foc mic spre mediu, pentru 10-15 minute.
Completeaza sosul cu 4 linguri mari de pulpa de tomate si 200 g de passata. Adauga 1-2 lingurite de miere bio pentru a echilibra aciditatea rosiilor, sare si piper, daca mai este nevoie, si gateste pentru inca 10 minute, cu capacul pus, la foc mediu.
La final, adauga 25 g de frunze de rucola proaspata si amesteca. Pune sosul deoparte.
Pentru a pregati pastele, fierbe aprox. 2 l de apa cu sare si adauga 200 g de paste. Fierbe-le pentru 10-12 minute dupa care scurge-le de apa si pune-le intr-un vas incapator.
Adauga sosul bolognese si amesteca. Serveste-le fierbinti. Pofta buna!