meriți să fii surprins
Cartofi gratinati in stil frantuzesc

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

500 g g Cartofi albi Cartofi albi
250 g g Bacon Bacon
2 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
1 catei catel Usturoi Usturoi
100 ml ml Vin de masa Vin de masa
(alb)
200 ml ml Smantana 20% Smantana 20%
200 g g Mix de branzeturi Mix de branzeturi
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
1 lingurite lingurita Cimbru Cimbru

Cartofi gratinati in stil frantuzesc

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(20)

Mod de preparare

Intr-o oala cu apa calda fierbeti cartofii (curatati si taiati in rondele mai groase) pana cand se inmoaie. Cand sunt gata, scurgeti si lasati deoparte sa se raceasca.

Intre timp, puneti intr-o tigaie ulei de masline si caliti ceapa, usturoiul, baconul aproximativ 5 minute, sau pana au o culoare aurie. Adaugati vinul, sarea si cimbrul si fierbeti pana cand acesta s-a evaporat.

Puneti intr-o tava termorezistenta, puneti un rand din cartofii fierti, apoi un rand de ceapa si bacon, un rand de smantana, apoi iar un rand de cartofi, un rand de ceapa si la urma mixul de branza. Dati cuptor, la 180° C timp de 30 minute, sau pana cand branza este aurie.

Asezonati cu piper proaspat macinat si serviti alaturi de un pahar de vin alb. Pofta buna!