
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
500 g g | Cartofi albi Cartofi albi | ||
250 g g | Bacon Bacon | ||
2 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | ||
1 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
100 ml ml | Vin de masa
Vin de masa (alb) | ||
200 ml ml | Smantana 20% Smantana 20% | ||
200 g g | Mix de branzeturi Mix de branzeturi | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | |||
1 lingurite lingurita | Cimbru Cimbru |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCartofi gratinati in stil frantuzesc
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-o oala cu apa calda fierbeti cartofii (curatati si taiati in rondele mai groase) pana cand se inmoaie. Cand sunt gata, scurgeti si lasati deoparte sa se raceasca.
Intre timp, puneti intr-o tigaie ulei de masline si caliti ceapa, usturoiul, baconul aproximativ 5 minute, sau pana au o culoare aurie. Adaugati vinul, sarea si cimbrul si fierbeti pana cand acesta s-a evaporat.
Puneti intr-o tava termorezistenta, puneti un rand din cartofii fierti, apoi un rand de ceapa si bacon, un rand de smantana, apoi iar un rand de cartofi, un rand de ceapa si la urma mixul de branza. Dati cuptor, la 180° C timp de 30 minute, sau pana cand branza este aurie.
Asezonati cu piper proaspat macinat si serviti alaturi de un pahar de vin alb. Pofta buna!