Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2 bucati bucata | Piept de rata Piept de rata | |
Sare Sare | ||
Piper Piper | ||
250 g g | Nectarine Nectarina | |
2 g g | Ghimbir Ghimbir | |
1 bucati bucata | Zeama de lamaie Zeama de lamaie | |
3 linguri lingura | Miere Miere | |
5 g g | Ardei iute Ardei iute |
salata
1 pungi punga | Salata mixta Salata mixta | |
1 bucati bucata | Nectarine
Nectarina (feliata) | |
1 bucati bucata | Limes Lime | |
Ulei Ulei | ||
Sare Sare | ||
Piper Piper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPiept de rata cu sos de nectarine
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Scoate pieptii de rata din frigider, curata-i, sterge-i cu un servetel si cresteaza-le pielea in diagonala, in ambele directii, apoi asezoneaza-i cu sare si piper pe ambele parti si lasa-i sa ajunga la temperatura camerei inainte de a fi prajiti.
Pune la prajit pieptii de rata, cu pielea in jos. Lasa-i 8-10 minute pana cand pielea devine crocanta si apoi intoarce-i si pe partea cealalta. Baga-i in cuptor la 190°C pentru 6-8 minute si apoi lasa-i la odihnit minim 10 minute.
Pentru sosul de nectarine toaca nectarinele marunt si pune-le intr-o tigaie cu sare, piper, ghimbri ras, si zeama de la 1 lime. Gateste pana da in clocot, apoi adauga mierea si ardeiul iute, tocat marunt si mai lasa pe foc 1,2 minute. La final paseaza cu un blender.
Dupa ce ai pregatit sosul, ocupa-te de salata. Pune mixul de salata intr-un bol, adauga nectarina feliata, zeama de lime, uleiul, asezoneaza cu sare, piper, amesteca si serveste cu pieptul de rata si sosul de nectarine.
Pofta buna!