meriți să fii surprins
Piept de rata cu sos de nectarine

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 bucati bucata Piept de rata Piept de rata
Sare Sare
Piper Piper
250 g g Nectarine Nectarina
2 g g Ghimbir Ghimbir
1 bucati bucata Zeama de lamaie Zeama de lamaie
3 linguri lingura Miere Miere
5 g g Ardei iute Ardei iute

salata

1 pungi punga Salata mixta Salata mixta
1 bucati bucata Nectarine Nectarina
(feliata)
1 bucati bucata Limes Lime
Ulei Ulei
Sare Sare
Piper Piper

Piept de rata cu sos de nectarine

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

50 min
(25)

Mod de preparare

Scoate pieptii de rata din frigider, curata-i, sterge-i cu un servetel si cresteaza-le pielea in diagonala, in ambele directii, apoi asezoneaza-i cu sare si piper pe ambele parti si lasa-i sa ajunga la temperatura camerei inainte de a fi prajiti.

Pune la prajit pieptii de rata, cu pielea in jos. Lasa-i 8-10 minute pana cand pielea devine crocanta si apoi intoarce-i si pe partea cealalta. Baga-i in cuptor la 190°C pentru 6-8 minute  si apoi lasa-i la odihnit minim 10 minute. 

Pentru sosul de nectarine toaca nectarinele marunt si pune-le intr-o tigaie cu sare, piper, ghimbri ras, si zeama de la 1 lime. Gateste pana da in clocot, apoi adauga mierea si ardeiul iute, tocat marunt si mai lasa pe foc 1,2 minute. La final paseaza cu un blender. 

Dupa ce ai pregatit sosul, ocupa-te de salata. Pune mixul de salata intr-un bol, adauga nectarina feliata, zeama de lime, uleiul, asezoneaza cu sare, piper, amesteca si serveste cu pieptul de rata si sosul de nectarine. 

Pofta buna!