meriți să fii surprins
Tarta cu spanac, ciuperci si branza Brie

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

crusta

300 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
125 g g Unt Unt
0,25 lingurite lingurita Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu
1 bucati bucata Oua Ou
30 ml ml Apa Apa

umplutura

15 g g Unt Unt
250 g g Ciuperci Ciuperci
1 catei catel Usturoi Usturoi
200 g g Spanac Spanac
4 bucati bucata Oua Ou
100 ml ml Lapte Lapte
40 g g Smantana Smantana
Sare Sare
(dupa gust)
70 g g Branza Brie Branza Brie

Tarta cu spanac, ciuperci si branza Brie

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(28)

Mod de preparare

Vezi reteta pas cu pas: Reteta video tarta cu spanac, ciuperci si branza Brie

Pregatiti crusta astfel:Intr-un bol, adaugati faina si untul si mixati bine pana se formeaza un aluat nisipos. Adaugati bicarbonatul de sodium, oul, apa si mixati din nou pana se formeaza o coca. Formati din coca o bila pe care o inveliti in folie de plastic si o bagati la frigider timp de 20 minute.

Dupa cele 20 de minute, intindeti coca pe blatul de lucru, o rulati pe un sucitor si o intindeti intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Intepati aluatul cu furculita pentru a nu se umfla. Puneti hartie de copt deasupra aluatului si adaugati boabe de fasole. Bagati la cuptor, la 180 °C, timp de 15 minute.Apoi, o lasati la racit si pregatiti umplutura.

Puneti intr-o tigaie untul si adaugati ciupercile taiate cubulete. Lasatile pe foc 5 minute. Adaugati usturoiul si spanacul si mai lasati pe foc 1, 2 minute sau pana se inmoaie spanacul. Lasati la o parte totul.

Intr-un bol puneti ouale, laptele, smantana si putina sare. Amestecati cu un tel pana se omogenizeaza. Turnati amestecul de ciuperci cu spanac si amestecul de smantana, lapte si oua in crusta pregatita mai devreme. Adaugati si bucatele de branza Brie. Bagati la cuptor, la 180 °C, timp de 25 minute.

Lasati tarta la racit inainte de a o taia. Pofta buna!