
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
sos
500 ml ml | Vin rosu Vin rosu | |
150 g g | Zahar brun Zahar brun |
1 bucati bucata | Iepure Iepure | |
1 l l | Ulei de masline Ulei de masline | |
1 linguri lingura | Cimbru Cimbru | |
5 catei catel | Usturoi Usturoi | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listIepure confiat in ulei de masline
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Iepurele se transeaza in bucati (pulpe, spate, piept etc.) si se asaza la fiert intr-o tava sau oala incapatoare, cu 1 litru de ulei de masline extra-virgin. Se lasa la fiert la foc mic timp de o ora si jumatate, cu cimbru proaspat maruntit si cu usturoiul tocat fin.
In paralel, se pregateste reductia de vin - intr-o oala se lasa la fiert 500 ml de vin pana cand incepe sa fiarba, apoi la foc mic se adauga zaharul si se amesteca pana cand se topeste, obtinand o cantitate injumatatita de sos.
Pentru piure se curata cartofii, se fierb in apa cu putina sare, apoi se scurge apa si cartofii fierti se amesteca bine cu untul topit si smantana dulce si, daca mai e cazul, putina sare. Dupa ce se obtine piureul, se mixeaza o jumatate de minut cu un mixer de mana, pentru a obtine o consistenta fina.
Iepurele se scoate din baia de ulei si se lasa la scurs, apoi se serveste alaturi de piure si sos de vin. Preparatul poate fi insotit de un pahar de vin rosu sec!