meriți să fii surprins
Iepure confiat in ulei de masline

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

sos

500 ml ml Vin rosu Vin rosu
150 g g Zahar brun Zahar brun
1 bucati bucata Iepure Iepure
1 l l Ulei de masline Ulei de masline
1 linguri lingura Cimbru Cimbru
5 catei catel Usturoi Usturoi
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

piure

6 bucati bucata Cartofi albi Cartofi albi
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
50 g g Unt Unt
100 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit

Iepure confiat in ulei de masline

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(0)

Mod de preparare

Iepurele se transeaza in bucati (pulpe, spate, piept etc.) si se asaza la fiert intr-o tava sau oala incapatoare, cu 1 litru de ulei de masline extra-virgin. Se lasa la fiert la foc mic timp de o ora si jumatate, cu cimbru proaspat maruntit si cu usturoiul tocat fin.

In paralel, se pregateste reductia de vin - intr-o oala se lasa la fiert 500 ml de vin pana cand incepe sa fiarba, apoi la foc mic se adauga zaharul si se amesteca pana cand se topeste, obtinand o cantitate injumatatita de sos.

Pentru piure se curata cartofii, se fierb in apa cu putina sare, apoi se scurge apa si cartofii fierti se amesteca bine cu untul topit si smantana dulce si, daca mai e cazul, putina sare. Dupa ce se obtine piureul, se mixeaza o jumatate de minut cu un mixer de mana, pentru a obtine o consistenta fina.

Iepurele se scoate din baia de ulei si se lasa la scurs, apoi se serveste alaturi de piure si sos de vin. Preparatul poate fi insotit de un pahar de vin rosu sec!

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei