meriți să fii surprins
Piept de rata cu sos de fructe de padure si broccoli sote

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 kg kg Piept de rata Piept de rata
250 g g Fructe de padure Fructe de padure
100 ml ml Vin de masa Vin de masa
(rosu)
80 g g Zahar Zahar
600 g g Broccoli Broccoli
140 g g Unt Unt
30 g g Ceapa galbena Ceapa galbena

Piept de rata cu sos de fructe de padure si broccoli sote

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(6)

Mod de preparare

Pieptul de rata se cresteaza pe partea cu pielea si se asaza in tigaie in contact cu pielea crestata. Se lasa la foc mic pana cand se rumeneste pielea apoi se intoarce si se mai lasa 3 minute la foc mic.

Se introduce pieptul de rata la cuptorul incins la 180 grade C sau la foc mare, timp de 5 minute. Sarea si piperul se pun dupa ce rata este gatita.

Pentru sos, intr-o craticioara de sosuri, se pun fructele de padure, zaharul si vinul rosu la gatit la foc mediu si se lasa pana cand se reduce un sfert din cantitatea lichidului. Se paseaza si se strecoara sosul. Se pune din nou pe foc, la foc mic, si se incorporeaza o lingura de unt. Se serveste fierbinte pe pieptul de rata taiat.

Pentru broccoli sote, intr-o tigaie adanca se pune ceapa tocata marunt si untul si se gateste pana cand ceapa devine transparenta. Se adauga broccoli direct din punga, congelat, si se soteaza.

Se acopera cu un capac si se lasa 3 minute la foc mare. Broccoli nu ar trebui lasat sa se gateasca prea tare, daca se ingalbeneste gustul i se va schimba. Pofta buna!

1 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei