
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 kg kg | Spanac Spanac | |
50 g g | Unt Unt | |
50 g g | Bacon cubulete Bacon cubulete | |
4 catei catel | Usturoi Usturoi | |
3 frunze frunza | Cimbru Cimbru | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust ) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust ) | ||
Ulei de masline
Ulei de masline (dupa gust ) | ||
0,5 bucati bucata | Lamai Lamaie | |
300 g g | Ceafa de porc Ceafa de porc |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCeafa de porc cu spanac si bacon
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Marineaza ceafa de porc cu un fir de ulei de masline, 2 catei de usturoi tocati si cimbru, sare si piper. Pastreaz-o la frigider 30 de minute.
2. Prajeste-o pe grătarul încins sau într-o tigaie încinsă.
3. Cand carnea este gata, stoarce o jumatate de lamaie deasupra ei. Aceasta va indulci carnea si ii va potenta aromele.
4. Garnitura de spanac: Intr-o tigaie topeste untul, prajeste baconul si 2 catei de usturoi tocati si presara piper. Daca baconul este sarat, nu mai adauga sare.
5. La final, pune spanacul proaspat spalat si uscat, acopera cu un capac si lasa-l la foc mic pana cand este gatit (maximum 1 minut). Nu adauga apa pentru a nu pierde din gust. Cu cat este mai apos, cu atat necesita mai multa sare. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.