meriți să fii surprins
Ceafa de porc cu spanac si bacon

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

1 kg kg Spanac Spanac
50 g g Unt Unt
50 g g Bacon cubulete Bacon cubulete
4 catei catel Usturoi Usturoi
3 frunze frunza Cimbru Cimbru
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )
Ulei de masline Ulei de masline
(dupa gust )
0,5 bucati bucata Lamai Lamaie
300 g g Ceafa de porc Ceafa de porc

Ceafa de porc cu spanac si bacon

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

25 min
(6)

Mod de preparare

1. Marineaza ceafa de porc cu un fir de ulei de masline, 2 catei de usturoi tocati si cimbru, sare si piper. Pastreaz-o la frigider 30 de minute.

2. Prajeste-o pe grătarul încins sau într-o tigaie încinsă.

3. Cand carnea este gata, stoarce o jumatate de lamaie deasupra ei. Aceasta va indulci carnea si ii va potenta aromele.

4. Garnitura de spanac: Intr-o tigaie topeste untul, prajeste baconul si 2 catei de usturoi tocati si presara piper. Daca baconul este sarat, nu mai adauga sare.

5. La final, pune spanacul proaspat spalat si uscat, acopera cu un capac si lasa-l la foc mic pana cand este gatit (maximum 1 minut). Nu adauga apa pentru a nu pierde din gust. Cu cat este mai apos, cu atat necesita mai multa sare. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei