
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listRata cu crusta dulce-sarata si orez cu merisoare
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Incingem cuptorul la 200? C.
2. Spalam rata si o fierbem timp de 2 ore, fara a se desprinde carnea de pe os. Scurgem apa, condimentam cu sare si piper si o asezam intr-o tava cu ulei. Crestam pieptul de la rata un pic in x, in mai multe locuri, ca sa se patrunda carnea bine de tot. Adaugam 500 ml de supa de legume peste rata si introducem tava la cuptor pentru 15 minute, acoperita cu folie de aluminiu.
3. Dupa aceasta etapa scurgem tot lichidul, intoarcem rata si o frecam bine cu un sos facut din : miere, sos de soia, vin, ghimbir ras si coriandru proaspat tocat. O dam din nou la cuptor pentru inca 45 de minute, la 180° C, fara folie de aluminiu, pentru a deveni crocanta si cu un gust dulce-sarat. La sfarsit verificam daca este gata astfel : daca intepam copanele si pieptul si iese un lichid clar, atunci este gata. Daca iese un lichid usor rosiatic, o mai lasam un pic la cuptor.
4. Cand e gata preparatul il lasam, scos din cuptor, sa se odihneasca pentru aproximativ 30 de minute.
5. Odata rata la cuptor, punem orezul la fiert, acoperit cu multa apa. Dupa aproximativ 15 minute de fiert la foc mic, verificam daca este gata. Daca nu va place consistenta (al dente), atunci mai lasati-l la fiert. Cand este gata, lasam la scurs sub jet de apa rece.
6. Separat, fierbem un cartof dulce cat sa fie usor tare. Cand e gata fiert, il curatam de coaja si il lasam sa iasa tot aburul din el. Apoi il taiem bucati mari si il tragem la tigaie cu niste unt cat sa devina usor crocant, dar inca moale in interior.
7. Separat prajim, fara unt sau ulei, orezul amestecat cu merisoare, cat sa preia usor gustul merisoarelor si ele, la randul lor, sa se inmoaie. Se serveste totul pe aceeasi tava. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.