meriți să fii surprins
Cotlet haiducesc cu orez si legume

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

2 bucati bucata Cotlet de porc Cotlet de porc
200 g g Orez Orez
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
1 bucati bucata Ardei gras Ardei gras
150 g g Dovlecei Dovlecel
50 g g Mazare Mazare
150 g g Fasole verde Fasole verde
250 g g Rosii Rosie
10 g g Cimbru Cimbru
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
180 g g Unt Unt
25 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
1 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
(rosu)
60 g g Usturoi Usturoi
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Cotlet haiducesc cu orez si legume

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(1)

Mod de preparare

Taiem toate legumele cuburi mici. Rosiile le pastram pentru cotlet, impreuna cu usturoiul si ardeiul iute, iar celelalte legume le calim in unt. Adaugam sare si piper, orezul si 2 polonice de supa de legume sau de pui. Lasam sa fiarba la foc mic cu un capac.

Intr-o cratita calim usturoiul si ardeiul iute si amestecam cu rosiile. Oprim focul inainte ca rosiile sa inceapa sa se gateasca.

Intr-o tigaie gratar prajim cotletele de porc frecate cu cimbru, sare si piper.

Imediat ce avem totul gata, orezul, cotletul si rosiile cuburi, alegem o tigaie mare care sa incapa in cuptor si punem orezul la baza, deasupra asezam cotletele si peste cotlete sosul de rosii. Acoperim totul cu unt si patrunjel tocat si lasam la cuptor timp de 20 de minute, la 180 grade C.

Servim direct din tigaie alaturi de o bere rece. Pofta buna!