meriți să fii surprins
Rata la cuptor cu sos de fructe de padure si spanac

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Rata Rata
300 g g Fructe de padure Fructe de padure
300 g g Ceapa galbena Ceapa galbena
250 ml ml Vin de masa Vin de masa
(rosu, demidulce )
250 ml ml Vin de masa Vin de masa
(alb, demidulce )
450 g g Spanac Spanac
150 g g Unt Unt
100 g g Morcovi Morcov
150 g g Zahar Zahar

Rata la cuptor cu sos de fructe de padure si spanac

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

4:00 h
(1)

Mod de preparare

Se da rata la cuptor cu vin, ceapa si morcovi. In cuptorul incins la 160 grade C se lasa timp de 4 ore, cu grija ca din cand in cand sa fie stropita rata cu sosul care se obtine in tava.

Spanacul se fierbe 5-10 minute in putina apa, iar apoi se scurge. Ceapa si usturoiul se toaca, se calesc si se amesteca impreuna cu spanacul.

Imediat ce rata este gatita, se scurge si se strecoara sosul obtinut.

Intr-o craticioara se pun zaharul si fructele de padure, se caramelizeaza, apoi se pune sosul obtinut din tava cu rata. Se reduce si se adauga unt la final.

Se serveste fierbinte impreuna cu rata si garnitura de spanac. Pofta buna!