meriți să fii surprins
Rulada de porc cu sos de vin si legume coapte

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Pulpa de porc Pulpa de porc
500 g g Bacon cubulete Bacon cubulete
1 capatani capanata Usturoi Usturoi
Oregano Oregano
(dupa gust)
Cimbru Cimbru
(dupa gust)
Busuioc Busuioc
(dupa gust)
250 g g Ceapa galbena Ceapa galbena
250 g g Morcovi Morcov
250 g g Telina Telina
250 g g Sfecla rosie Sfecla rosie
250 g g Cartofi albi Cartofi albi
150 ml ml Vin de masa Vin de masa
(alb )
50 g g Unt Unt

Rulada de porc cu sos de vin si legume coapte

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

4:00 h
(1)

Mod de preparare

Desfaceti pulpa de porc si pregatiti-o de intins. Peste carne intindeti o bucata mare de folie de plastic si bateti pulpa cu un ciocan pentru carne pana cand ajunge la o grosime de cativa centimetri. Folia de plastic va va ajuta sa nu rupeti bucati din carne. Asezati pe toata suprafata pulpei de porc bucatile de bacon, usturoi tocat marunt, sare, piper si cateva ierburi uscate, de preferat oregano, cimbru si busuioc. Rulati carnea si legati cu sfoara de bucatarie. Prajiti intr-o tigaie rulada obtinuta, apoi asezati-o in tava si acoperiti-o cu vin alb. Bagati tava la cuptorul incins la 140 grade C sau foc mic, timp de 2 ore, acoperita cu o folie de aluminiu sau cu un capac.

Dupa 2 ore, asezati si legumele taiate cuburi foarte mari in tava si lasati inca o ora la aceeasi temperatura, apoi ridicati temperatura la 180 grade C pentru ultima jumatate de ora. In total rulada ar trebui gatita in 3 ore si jumatate.

Scoateti rulada si legumele coapte pe un platou, iar sosul obtinut il puteti strecura intr-o craticioara si cu ajutorul unui cub de unt puteti sa legati cel mai interesant sos din cate exista!