
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust ) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust ) | |||
Cimbru
Cimbru (dupa gust ) | |||
Miere
Miere (dupa gust ) | |||
3 bucati bucata | Unt Unt | ||
Castraveti murati
Castravete murat (dupa gust ) | |||
200 ml ml | Vin alb Vin alb | ||
4 bucati bucata | Ciuperci Ciuperci | ||
1 linguri lingura | Bacon cubulete Bacon cubulete | ||
1 bucati bucata | Oua Ou | ||
1 pachete pachet | Cascaval Cascaval | ||
Ulei de masline
Ulei de masline (dupa gust ) | |||
1 bucati bucata | Carne de pui Carne de pui |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPui intreg la cuptor cu fondue de cascaval
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Curata puiul de bucatile nedorite (capetele pulpelor, capetele aripioarelor, tartita), apoi adauga ulei si maseaza-l bine cu sarea, piperul si cimbrul tocat. Topeste untul si unge uniform puiul cu ajutorul unei pensule.
2. Introdu puiul la cuptorul incins la 180°C, timp de 45 minute - 1 h, in functie de marimea puiului. Lasa-l pana se rumeneste. Cand este aproape rumenit, unge-l din nou cu unt topit si cu miere si pune-l la cuptor pentru inca 10 minute.
3. Portioneaza puiul, desfa carnea de pe oase in bucati mari si serveste-l cu fondue de cascaval si salata de castraveti murati.
Cum preparam fondue de cascaval cu bacon si ciuperci
1. Caleste intr-un vas baconul si ciupercile tocate cu un fir de ulei de masline.
2. Adauga vin alb si lasa-le sa fiarba pana se evapora alcoolul, dupa care pune mixul de cascaval ras la topit.
3. Amesteca incontinuu pana se topeste cascavalul si incepe sa fiarba.
4. Opreste focul si adauga un galbenus, pe care trebuie sa-l incorporezi rapid, pentru a nu se taia compozitia.
5. Mentine fondue-ul cald, astfel: pregateste un vas mic cu o lumanare, un gratar deasupra si vasul de gatit cu compozitia. In felul acesta cascavalul se pastreaza cald.
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.