meriți să fii surprins
Pui intreg la cuptor cu fondue de cascaval

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )
Cimbru Cimbru
(dupa gust )
Miere Miere
(dupa gust )
3 bucati bucata Unt Unt
Castraveti murati Castravete murat
(dupa gust )
200 ml ml Vin alb Vin alb
4 bucati bucata Ciuperci Ciuperci
1 linguri lingura Bacon cubulete Bacon cubulete
1 bucati bucata Oua Ou
1 pachete pachet Cascaval Cascaval
Ulei de masline Ulei de masline
(dupa gust )
1 bucati bucata Carne de pui Carne de pui

Pui intreg la cuptor cu fondue de cascaval

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(1)

Mod de preparare

1. Curata puiul de bucatile nedorite (capetele pulpelor, capetele aripioarelor, tartita), apoi adauga ulei si maseaza-l bine cu sarea, piperul si cimbrul tocat. Topeste untul si unge uniform puiul cu ajutorul unei pensule.

2. Introdu puiul la cuptorul incins la 180°C, timp de 45 minute - 1 h, in functie de marimea puiului. Lasa-l pana se rumeneste. Cand este aproape rumenit, unge-l din nou cu unt topit si cu miere si pune-l la cuptor pentru inca 10 minute.

3. Portioneaza puiul, desfa carnea de pe oase in bucati mari si serveste-l cu fondue de cascaval si salata de castraveti murati.

Cum preparam fondue de cascaval cu bacon si ciuperci

1. Caleste intr-un vas baconul si ciupercile tocate cu un fir de ulei de masline.

2. Adauga vin alb si lasa-le sa fiarba pana se evapora alcoolul, dupa care pune mixul de cascaval ras la topit.

3. Amesteca incontinuu pana se topeste cascavalul si incepe sa fiarba.

4. Opreste focul si adauga un galbenus, pe care trebuie sa-l incorporezi rapid, pentru a nu se taia compozitia.

5. Mentine fondue-ul cald, astfel: pregateste un vas mic cu o lumanare, un gratar deasupra si vasul de gatit cu compozitia. In felul acesta cascavalul se pastreaza cald.

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.