meriți să fii surprins
Curcan Rock'n'roll

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Curcan Curcan
(grill)
65 g g Unt Unt
2 bucati bucata Cimbru Cimbru
(proaspat)
0,5 lingurite lingurita Coriandru Coriandru
2 bucati bucata Salvie Salvie
(proaspata)
3 catei catel Usturoi Usturoi
150 g g Telina Telina
200 g g Morcovi Morcov
2 bucati bucata Portocale Portocala
1 lingurite lingurita Nucsoara Nucsoara
1 lingurite lingurita Scortisoara macinata Scortisoara macinata
1 lingurite lingurita Zahar brun Zahar brun
500 ml ml Supa de primavara Supa de primavara
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
3 bucati bucata Ceapa rosie Ceapa rosie
200 g g Sfecla rosie Sfecla rosie
(fiarta)

Curcan Rock'n'roll

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(1)

Mod de preparare

1. Preparam un unt aromat astfel: topim putin untul si il amestecam bine cu cimbrul - fara tulpina - si salvia, taiate marunt, si cu semintele de coriandru, zdrobite bine. Adaugam si putina sare, dupa gust. Ungem curcanul cu acest unt.

2. Taiem usturoiul felii, iar ceapa, telina, sfecla si morcovii cuburi. Decojim portocala si taiem pulpa in cuburi la fel de mari ca legumele. Le amestecam bine de tot impreuna cu nucsoara, scortisoara, zaharul brun si uleiul de masline si le asezonam cu putina sare si piper.

3. Punem intr-o tava supa de legume, apoi curcanul, mixul de legume si portocala in jurul lui.

4. Il coacem timp de 20 de minute pentru fiecare 500 g de curcan, la 180°C. Daca nu avem cuptor electric, il coacem la foc mediu, pe etajul din mijloc, pana cand zeama din curcan curge cat mai clara, daca il impungem cu o scobitoare sau un varf de cutit.

5. E bine sa il verificam la fiecare 30 de minute si sa mai punem sos pe deasupra, din ce s-a adunat in tava, pentru a evita uscarea.

6. Lasam curcanul sa se odihneasca si sa se raceasca un pic, pentru aproximativ 20 de minute, inainte de servire. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Petru Buiuca.

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei