
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCurcan Rock'n'roll
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Preparam un unt aromat astfel: topim putin untul si il amestecam bine cu cimbrul - fara tulpina - si salvia, taiate marunt, si cu semintele de coriandru, zdrobite bine. Adaugam si putina sare, dupa gust. Ungem curcanul cu acest unt.
2. Taiem usturoiul felii, iar ceapa, telina, sfecla si morcovii cuburi. Decojim portocala si taiem pulpa in cuburi la fel de mari ca legumele. Le amestecam bine de tot impreuna cu nucsoara, scortisoara, zaharul brun si uleiul de masline si le asezonam cu putina sare si piper.
3. Punem intr-o tava supa de legume, apoi curcanul, mixul de legume si portocala in jurul lui.
4. Il coacem timp de 20 de minute pentru fiecare 500 g de curcan, la 180°C. Daca nu avem cuptor electric, il coacem la foc mediu, pe etajul din mijloc, pana cand zeama din curcan curge cat mai clara, daca il impungem cu o scobitoare sau un varf de cutit.
5. E bine sa il verificam la fiecare 30 de minute si sa mai punem sos pe deasupra, din ce s-a adunat in tava, pentru a evita uscarea.
6. Lasam curcanul sa se odihneasca si sa se raceasca un pic, pentru aproximativ 20 de minute, inainte de servire. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Petru Buiuca.