meriți să fii surprins
Rata la cuptor si salata de sfecla

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Rata Rata
2 kg kg Cartofi albi Cartofi albi
2 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
1 capatani capanata Usturoi Usturoi
25 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
50 ml ml Vin de masa Vin de masa
(alb)
600 g g Sfecla rosie Sfecla rosie
(murata )
1 bucati bucata Portocale Portocala
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Rata la cuptor si salata de sfecla

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

4:00 h
(2)

Mod de preparare

Frecati rata cu sare grunjoasa si piper proaspat macinat. Spalati cartofii bine de pamant si asezati-i in tava grupati. Taiati julienne ceapa si puneti-o peste cartofi. Taiati usturoiul in doua pe orizontala si lasati-l in tava.

Puneti rata peste ceapa si cartofi, cu grija sa nu cada de pe patul de cartofi, in felul acesta cartofii se vor gati in grasimea care se scurge de pe rata. Lasati la cuptorul incins la 140 grade C timp de 3 ore.

Dupa 3 ore, stropiti rata cu vinul alb si mai turnati din grasimea din tava cu o lingura, in asa fel incat sa se rehidrateze. Mariti temperatura cuptorului la 180 grade C si lasati inca 20 de minute sa se rumeneasca.

Serviti langa o salata de sfecla cu fileuri de portocala si ulei de masline. Pofta buna!

1 oferte

Ulei de măsline nefiltratUlei de măsline nefiltrat
Ulei de măsline nefiltrat
28.11 - 04.12
29,99Lei