meriți să fii surprins
Curcan cu fructe

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Curcan Curcan
3 bucati bucata Morcovi Morcov
1 bucati bucata Telina Telina
2 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
0,25 lingurite lingurita Nucsoara Nucsoara
0,5 bucati bucata Coaja de lamaie Coaja de lamaie
0,5 bucati bucata Coaja de portocala Coaja de portocala
200 ml ml Vin alb Vin alb
1 varfuri varf Boia de ardei Boia de ardei
(dulce )
300 g g Castane Castane
8 bucati bucata Ananas Ananas
0,5 cesti ceasca Compot de ananas Compot de ananas
8 bucati bucata Mere Mar
100 g g Stafide Stafide
Struguri Struguri
(dupa gust )
2 linguri lingura Gem de visine Gem de visine
150 g g Unt Unt
1 varfuri varf Scortisoara macinata Scortisoara macinata
1 varfuri varf Sare de mare Sare de mare
Menta Menta
(pentru decor )
50 g g Fistic Fistic

Curcan cu fructe

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:45 h
(0)

Mod de preparare

1. Curatam curcanul de eventuale pene, taiem varfurile si pintenii de la aripi si trecem curcanul printr-o flacara pentru a-l parli. Taiem legumele rondele.Amestecam nucsoara cu coaja de lamaie, de portocala, sarea, piperul si boiaua. Ungem curcanul cu unt si il frecam bine cu amestecul de condimente atat pe exterior, cat si prin interior.

2. Il asezam intr-o tava, adaugam legumele si-l introducem la cuptor la o temperatura de 150 °C (pentru fiecare kg il lasam in cuptor o ora), iar din cand in cand stropim cu putina apa.

3. Cand mai avem 30-40 de minute pana la finalul coacerii punem in burta curcanului castanele, stafidele, fisticul si strugurii negrii, iar in tava merele intregi si rondele de ananas. Dam la cuptor inca 30- 40 de minute.

4. Cand este gata stropim cu vin si compot de ananas acoperim cu o folie si lasam in cuptor in ca 15 minute.

5. Dupa coacere scurgem sosul format, punem si legumele (morcovul, ceapa si telina) in care adaugam dulceata si dam un clocot. Potrivim de sare, adaugam scortisoara si pasam cu tot cu legume. Daca mai este nevoie putem adauga putin apa sau vin. Sosul trebuie sa fie lichid, dar putin gros. Asezam in fiecare farfurie o bucata de curcan, o rondea de ananas, deasupra marul copt, cateva castane stafide si fistic si turnam sosul. Decoram cu frunze de menta.

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.