meriți să fii surprins
Carnat de porc cu piure de telina si ciuperci brune la gratar

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

120 g g Telina Telina
3 bucati bucata Ciuperci Ciuperci
(brune)
1 linguri lingura Smantana 12% Smantana 12%
1 linguri lingura Maioneza Maioneza
3 frunze frunza Menta Menta
2 g g Boia de ardei Boia de ardei
(iute )
1 bucati bucata Ceapa verde Ceapa verde
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
170 g g Carnati Carnati

Carnat de porc cu piure de telina si ciuperci brune la gratar

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(2)

Mod de preparare

1. Taiati telina cubulete foarte mici. Fierbeti-o cat se poate de mult. Taiata mic de tot ar trebui sa se fiarba in maximum 15-20 de minute.

2. Apoi taiati carnatul de porc in mai multe bucati sau pur si simplu lasati-l intreg, dar prajiti-l cam 13-16 minute, intorcandu-l des. Folositi un gratar cu carbune clasic pentru un gust fenomenal!

3. In acelasi timp cu carnatul puneti ciupercile, intregi sau taiate jumatati, pe gratar. Asezonati cu niste boia iute! Asta ajuta sa inteteasca un pic gustul ciupercilor brune! In 10 minute sunt gata.

4. Telina e fiarta, carnatul si ciupercile sunt deja facute. Asezati telina cubulete intr-un vas si adaugati deasupra smantana, maioneza si menta, taiata marunt de tot. Asezonati cu sare si piper dupa gust si mixati cu blenderul totul bine de tot. Pana cand iese un piure de telina mentolat si cremos.

5. Serviti carnatul langa piure si ciuperci cu niste boia iute si frunzele cepei verde taiate deasupra!

Aceasta reteta este recomandata de Petru Buiuca.