meriți să fii surprins
Iepure cu masline si praz

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1,6 kg kg Iepure Iepure
0,5 bucati bucata Praz Praz
2 bucati bucata Morcovi Morcov
150 g g Telina apio Telina apio
1 bucati bucata Ardei gras rosu Ardei gras rosu
500 g g Masline Masline
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
1 bucati bucata Lamai Lamaie
200 ml ml Suc de rosii Suc de rosii
10 catei catel Usturoi Usturoi
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
2 bucati bucata Foi de dafin Foaie de dafin
2 fire fir Rozmarin Rozmarin
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
1 lingurite lingurita Boia de ardei Boia de ardei
(dulce )
200 ml ml Vin alb Vin alb

Iepure cu masline si praz

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(4)

Mod de preparare

1. Portionamiepurelein bucati mici si il ungem cu ulei de masline si zeama de lamaie. Il condimentam cu sare, piper si boia de ardei.

2. Bucatile de carne le punem intr-o cratita si le rumenim in ulei incins pe toate partile, apoi le scoatem si le punem intr-o vas adanc. Adaugam jumatate de cana de apa, acoperim vasul cu un capac sau folie si il lasam la cuptor timp aproximativ 35 de minute la o temperatura de 160 grade C.

3. Intre timp, in uleiul ramas rumenim la foc iute morcovul taiat rondele, apoi adaugam prazul taiat si el in rondele, ardeiul taiat cubulete, apio taiat rondele, cateii de usturoi intregi, foile de dafin si maslinele. Scurgem compozitia de ulei si adaugam totul peste iepure.

4. Adaugam crengutele de rozmarin, sucul de rosii si turnam vinul.

5. Acoperim vasul si il lasam la cuptor inca 20 de minute.

6. Indepartam capacul si ridicam temperatura la 180 grade C, lasand iepurele in cuptor pentru inca 10 minute pentru a prinde o crusta rumena.

La final adaugam deasupra patrunjelul verde tocat fin. Invatacum sa toci frunzele de patrunjelastfel incat sa isi pastreze cat mai bine aroma. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.