
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listIepure cu masline si praz
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Portionamiepurelein bucati mici si il ungem cu ulei de masline si zeama de lamaie. Il condimentam cu sare, piper si boia de ardei.
2. Bucatile de carne le punem intr-o cratita si le rumenim in ulei incins pe toate partile, apoi le scoatem si le punem intr-o vas adanc. Adaugam jumatate de cana de apa, acoperim vasul cu un capac sau folie si il lasam la cuptor timp aproximativ 35 de minute la o temperatura de 160 grade C.
3. Intre timp, in uleiul ramas rumenim la foc iute morcovul taiat rondele, apoi adaugam prazul taiat si el in rondele, ardeiul taiat cubulete, apio taiat rondele, cateii de usturoi intregi, foile de dafin si maslinele. Scurgem compozitia de ulei si adaugam totul peste iepure.
4. Adaugam crengutele de rozmarin, sucul de rosii si turnam vinul.
5. Acoperim vasul si il lasam la cuptor inca 20 de minute.
6. Indepartam capacul si ridicam temperatura la 180 grade C, lasand iepurele in cuptor pentru inca 10 minute pentru a prinde o crusta rumena.
La final adaugam deasupra patrunjelul verde tocat fin. Invatacum sa toci frunzele de patrunjelastfel incat sa isi pastreze cat mai bine aroma. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.