meriți să fii surprins
Pui intreg la cuptor cu cartofi gratinati

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Carne de pui Carne de pui
500 g g Cartofi albi Cartofi albi
250 g g Branza Emmentaler Branza Emmentaler
150 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit
120 g g Usturoi Usturoi
2 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
20 g g Cimbru Cimbru
2 legaturi legatura Ceapa verde Ceapa verde
25 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
120 g g Unt Unt
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Pui intreg la cuptor cu cartofi gratinati

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(14)

Mod de preparare

Se freaca puiul cu usturoi tocat marunt, cimbru, sare, piper, ulei de masline si se da la cuptorul incins la 180 grade C timp de 90 de minute.

Cartofii se curata si se taie rondele subtiri la aceeasi dimensiune, de preferat sa se foloseasca o mandolina de taiat legume. Cartofii se amesteca intr-un vas cu smantana de gatit, sare, piper, patrunjel tocat marunt, ceapa verde tocata marunt, jumatate din cantitatea de emmentaler ras si un catel de usturoi. Se asaza cartofii intr-o tava si se taseaza cat se poate de bine, apoi se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce tava in cuptor langa pui.

Dupa 90 de minute, se scot puiul si tava de cartofi. Se descopera tava si se verifica gradul de coacere al cartofului cu ajutorul unei scobitori. Daca nu se patrund cu usurinta, atunci se mai lasa tava acoperita in cuptor pana in momentul in care cartoful trece testul scobitorii!

Imediat ce cartofii sunt gata, se presara restul de emmentaler ras si se gratineaza. Se serveste impreuna cu puiul si cu o salata verde!