
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Carne de pui Carne de pui | ||
500 g g | Cartofi albi Cartofi albi | ||
250 g g | Branza Emmentaler Branza Emmentaler | ||
150 ml ml | Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit | ||
120 g g | Usturoi Usturoi | ||
2 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | ||
20 g g | Cimbru Cimbru | ||
2 legaturi legatura | Ceapa verde Ceapa verde | ||
25 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | ||
120 g g | Unt Unt | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listPui intreg la cuptor cu cartofi gratinati
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se freaca puiul cu usturoi tocat marunt, cimbru, sare, piper, ulei de masline si se da la cuptorul incins la 180 grade C timp de 90 de minute.
Cartofii se curata si se taie rondele subtiri la aceeasi dimensiune, de preferat sa se foloseasca o mandolina de taiat legume. Cartofii se amesteca intr-un vas cu smantana de gatit, sare, piper, patrunjel tocat marunt, ceapa verde tocata marunt, jumatate din cantitatea de emmentaler ras si un catel de usturoi. Se asaza cartofii intr-o tava si se taseaza cat se poate de bine, apoi se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce tava in cuptor langa pui.
Dupa 90 de minute, se scot puiul si tava de cartofi. Se descopera tava si se verifica gradul de coacere al cartofului cu ajutorul unei scobitori. Daca nu se patrund cu usurinta, atunci se mai lasa tava acoperita in cuptor pana in momentul in care cartoful trece testul scobitorii!
Imediat ce cartofii sunt gata, se presara restul de emmentaler ras si se gratineaza. Se serveste impreuna cu puiul si cu o salata verde!