meriți să fii surprins
Friptura de cerb cu sos de ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

40 g g Unt sarat Unt sarat
4 bucati bucata Medalioane de cerb Medalioane de cerb
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
1 varfuri varf Condimente Condimente
2 linguri lingura Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
150 ml ml Vin rosu Vin rosu
150 ml ml Supa de primavara Supa de primavara
2 lingurite lingurita Miere Miere
20 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra

Friptura de cerb cu sos de ciocolata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(0)

Mod de preparare

Ciocolata se razuieste fin sau se toaca marunt. Se framanta cu 25 g de unt si se pune in frigider pentru a se intari.

Carnea se spala si se usuca cu un servet. Se condimenteaza cu sare, piper si ienibahar. Restul de unt si uleiul se incing intr-o tigaie, in care se prajeste carnea, in functie de grosime, 5-8 minute pe fiecare parte. Dupa jumatate din timpul de prajire se stinge cu niste vin rosu. Se scoate carnea si se infasoara in folie de aluminiu.

Zeama de friptura se stinge cu restul de vin si cu fondul de carne si se lasa sa fiarba la foc mic 1-2 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si 1 lingurita de miere. Amestecul rece de unt si ciocolata se adauga sub forma de fulgi mici si se amesteca pana cand sosul se incheaga, apoi se stinge focul.

Eventual se mai potriveste gustul cu miere si se serveste cu friptura (zeama de friptura din folie se adauga la sos). Ca garnitura se poate servi fasole verde sau cartofi si morcovi caramelizati. Pofta buna!