
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCurcan cu unt si lamaie
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Preincalzim cuptorul la 160 grade C.
2. Taiem cepele pe jumatate si radem coaja pentru lamaie si portocala. Tocam marunt frunzele de cimbru si rozmarin.
3. Stergem curcanul peste tot cu servetele de hartie. Il cantarim si calculam timpul de gatire la 40 de minute per kilogram.
4. Amestecam untul cu coaja rasa de lamaie si de portocala, verdeturile si condimentele. Cu ajutorul varfului de cutit desprindem usor pielea curcanului, din loc in loc, si introducem acolo amestecul de unt si verdeturi. Cu ce ramane ungem bine curcanul in interior.
5. Taiem pe jumatate lamaia si portocala si le punem in burta curcanului, si la fel procedam si cu ceapa si frunzele de dafin.
6. Punem curcanul in tava si acoperim bine cu folie de aluminiu. Il introducem la cuptorul preincalzit.
7. Cu 30 de minute inainte ca timpul de gatire sa se termine, scoatem curcanul si incingem cuptorul la 180 grade C. Indepartam folia si il lasam in cuptor inca 30 de minute (pana se rumeneste). Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.