meriți să fii surprins
Curcan cu unt si lamaie

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Curcan Curcan
(grill)
100 g g Unt Unt
1 bucati bucata Lamai Lamaie
1 bucati bucata Portocale Portocala
0,5 lingurite lingurita Scortisoara macinata Scortisoara macinata
2 ramuri ramura Cimbru Cimbru
2 ramuri ramura Rozmarin Rozmarin
3 bucati bucata Foi de dafin Foaie de dafin
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
4 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena

Curcan cu unt si lamaie

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

3:30 h
(0)

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 160 grade C.

2. Taiem cepele pe jumatate si radem coaja pentru lamaie si portocala. Tocam marunt frunzele de cimbru si rozmarin.

3. Stergem curcanul peste tot cu servetele de hartie. Il cantarim si calculam timpul de gatire la 40 de minute per kilogram.

4. Amestecam untul cu coaja rasa de lamaie si de portocala, verdeturile si condimentele. Cu ajutorul varfului de cutit desprindem usor pielea curcanului, din loc in loc, si introducem acolo amestecul de unt si verdeturi. Cu ce ramane ungem bine curcanul in interior.

5. Taiem pe jumatate lamaia si portocala si le punem in burta curcanului, si la fel procedam si cu ceapa si frunzele de dafin.

6. Punem curcanul in tava si acoperim bine cu folie de aluminiu. Il introducem la cuptorul preincalzit.

7. Cu 30 de minute inainte ca timpul de gatire sa se termine, scoatem curcanul si incingem cuptorul la 180 grade C. Indepartam folia si il lasam in cuptor inca 30 de minute (pana se rumeneste). Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.

1 oferte

PortocalePortocale
Portocale
23.03 - 24.03
-25%
9,99
7,49Lei