meriți să fii surprins
Cotlet de porc cu mere

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
(dupa gust)
1 linguri lingura Zahar brun Zahar brun
1 linguri lingura Mustar Mustar
2 linguri lingura Otet alb Otet alb
120 ml ml Vin alb Vin alb
1 bucati bucata Rozmarin Rozmarin
(proaspat)
1 bucati bucata Foi de dafin Foaie de dafin
100 g g Bacon Bacon
2 bucati bucata Mere Mar
800 g g Cotlet de porc Cotlet de porc

Cotlet de porc cu mere

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(7)

Mod de preparare

1. Se asaza cotletul pe un tocator si cu ajutorul unui cutit ascutit se fac 8 crestaturi adanci la distante egale una de cealalta.

2. Se spala un mar, se taie in jumatate, se scot samburii si se taie in 8 felii. Se pun feliile de mar in crestaturile din cotlet, cu coaja in sus. Se condimenteaza carnea cu sare si piper, se inveleste in felii de bacon si se leaga cu o ata. Se unge o tava cu 3 linguri de ulei, se adauga frunza de dafin si rozmarinul si se introduce la cuptor la 200 grade C timp de 10 minute. Apoi se adauga vinul, se potriveste temperatura la 180 grade C si se mai lasa 30 minute.

3. Marul ramas se spala si se taie cuburi, apoi se adauga la cotlet, lasandu-se inca 10 minute.

4. Dupa ce se scoate din cuptor, cotletul se asaza pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu pentru a se pastra cald. Sosul rezultat de la coacere se pune intr-o tigaie, impreuna cu otetul, mustarul si zaharul, si se fierbe la foc mic 5 minute pana se ingroasa. Apoi, se toarna peste friptura.

Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.

1 oferte

MuștarMuștar
Muștar
29.11 - 05.12
5,99Lei