meriți să fii surprins
Sarmale surpriza

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

600 g g Carne tocata Carne tocata
1 kg kg Varza murata Varza murata
1 lingurite lingurita Cimbru Cimbru
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
250 g g Orez Orez
250 g g Ceapa galbena Ceapa galbena
100 g g Pasta de rosii Pasta de rosii
8 bucati bucata Ardei iute Ardei iute
3 foi foaie Foi de dafin Foaie de dafin
200 g g Costita afumata Costita afumata
200 g g Smantana 20% Smantana 20%
100 ml ml Ulei Ulei
0,5 l l Bors Bors
0,5 l l Vin alb Vin alb

Sarmale surpriza

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

3:00 h
(0)

Mod de preparare

1. Oparim orezul in apa clocotita timp de 15 minute, apoi il scurgem si il racim.

2. Taiem ceapa marunt, o calim in ulei si trecem costita prin masina de tocat; apoi o amestecam cu carnea, orezul racit, putina pasta de tomate si condimentele.

3. Formam cate 6 sarmale pentru o portie si le rulam jumatate in foi de varza. Punem cele 6 sarmalute intr-o foaie mare de varza si le impaturim bine, formand verze umplute cu sarmalute.

4. Le asezam intr-un vas si adaugam borsul si vinul, acoperim vasul cu un capac sau folie de aluminiu si il introducem la cuptor la o temperatura de 160° C timp de 2 ore.

5. Din cand in cand mai adaugam apa, daca este nevoie. Dupa doua ore adaugam pasta de tomate dizolvata, impreuna cu foile de dafin, si mai lasam varza umpluta cu sarmale inca o jumatate de ora. Se servesc cu smantana deasupra si ardei iute alaturi. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.

2 oferte

Smântână pentru gătitSmântână pentru gătit
Smântână pentru gătit
15.04 - 21.04
Stoc limitat!*
4,99Lei
BorșBorș
Borș
25.04 - 28.04
-20%
1,99
1,59Lei