
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSarmale surpriza
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Oparim orezul in apa clocotita timp de 15 minute, apoi il scurgem si il racim.
2. Taiem ceapa marunt, o calim in ulei si trecem costita prin masina de tocat; apoi o amestecam cu carnea, orezul racit, putina pasta de tomate si condimentele.
3. Formam cate 6 sarmale pentru o portie si le rulam jumatate in foi de varza. Punem cele 6 sarmalute intr-o foaie mare de varza si le impaturim bine, formand verze umplute cu sarmalute.
4. Le asezam intr-un vas si adaugam borsul si vinul, acoperim vasul cu un capac sau folie de aluminiu si il introducem la cuptor la o temperatura de 160° C timp de 2 ore.
5. Din cand in cand mai adaugam apa, daca este nevoie. Dupa doua ore adaugam pasta de tomate dizolvata, impreuna cu foile de dafin, si mai lasam varza umpluta cu sarmale inca o jumatate de ora. Se servesc cu smantana deasupra si ardei iute alaturi. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.