
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
2 kg kg | Spata de porc Spata de porc | ||
2 bucati bucata | Morcovi Morcov | ||
2 bucati bucata | Telina Telina | ||
2 bucati bucata | Ceapa rosie Ceapa rosie | ||
15 bucati bucata | Ciuperci Ciuperci | ||
1 linguri lingura | Miez de nuca Miez de nuca | ||
8 bucati bucata | Foi de dafin Foaie de dafin | ||
200 ml ml | Suc de portocale Suc de portocale | ||
200 ml ml | Otet alb Otet alb | ||
1 legaturi legatura | Tarhon Tarhon | ||
1 linguri lingura | Ienibahar Ienibahar | ||
10 catei catel | Usturoi Usturoi | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | |||
Ulei de masline
Ulei de masline (dupa gust) | |||
6 bucati bucata | Mere Mar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSpata de porc la cuptor cu suc de portocale, legume si mere
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Facem niste incizii, pe lung, in soriciul de pe bucata de carne, adanci de 1 cm si la distanta de 2 cm una de alta. Stropim carnea cu otet alb peste tot si o masam cu ulei de masline, sare si piper. Preincalzim cuptorul la 220 de grade Celsius si asezam carnea cu pielea in jos pe un gratar in cuptor, avand dedesubt un vas in care se va scurge grasimea. O lasam sa se coaca 20 de minute.
2. Apoi o scoatem din cuptor si o asezam intr-un vas impreuna cu mirodeniile (o parte din usturoi, ienibaharul, tarhonul, frunzele de dafin), nucile zdrobite si acoperim cu folie de aluminiu. O introducem la cuptor la 160 de grade Celsius pentru 3 ore.
3. Spre sfarsit, stropim cu sucul de portocale si adaugam legumele taiate mai gros, restul de usturoi lasat intreg, iar cand legumele sunt pe jumatate facute, adaugam bucatile de mere si potrivim focul la 180 de grade Celsius, pentru ca merele sa se caramelizeze.
Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.