meriți să fii surprins
Cotlet de porc aromat cu garnitura de conopida dulce-acrisoara

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

400 g g Cotlet de porc Cotlet de porc
6 bucati bucata Condimente Condimente
2 g g Sare de mare Sare de mare
0,5 lingurite lingurita Boia de ardei Boia de ardei
(iute )
4 catei catel Usturoi Usturoi
1 bucati bucata Ardei gras rosu Ardei gras rosu
6 linguri lingura Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
1 linguri lingura Unt Unt
1 bucati bucata Lamai Lamaie
200 g g Conopida Conopida
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Cotlet de porc aromat cu garnitura de conopida dulce-acrisoara

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(2)

Mod de preparare

1. Marinam cotletul de porc cu ulei de floarea-soarelui, ienibahar zdrobit, sare, chili si 1 catel de usturoi zdrobit. Il lasam la frigider minimum 15-20 de minute.

2. Dezghetam conopida (daca e cazul). Oparim conopida in bucati mici timp de 1-2 minute in apa care clocoteste. O scoatem apoi in apa cu gheata si o scurgem. O gatim intr-o tigaie bine incinsa aproximativ 10 minute, impreuna cu untul, restul de usturoi, sare, piper, chili si zeama de la ½ de lamaie.

3. Carnea de porc o prajim impreuna cu marinata ei intr-o tigaie tip gratar pentru 7-8 minute pe fiecare parte (daca e de 1-1,5 cm grosime - altfel lasam mai mult pe fiecare parte).

4. Ardeiul il taiem rondele si il pregatim si pe el pe gratar, asezonat cu sare, tinandu-l cam 1-2 minute pe fiecare parte. Punem si jumatatile de lamaie pe gratar, langa porc. Astfel se inmoaie si o sa preia un miros delicios de la carnea de porc. Porcul parfumat de la ienibahar se serveste impreuna cu conopida iute-acrisoara si ardei copt.

Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.