
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCotlet de porc aromat cu garnitura de conopida dulce-acrisoara
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Marinam cotletul de porc cu ulei de floarea-soarelui, ienibahar zdrobit, sare, chili si 1 catel de usturoi zdrobit. Il lasam la frigider minimum 15-20 de minute.
2. Dezghetam conopida (daca e cazul). Oparim conopida in bucati mici timp de 1-2 minute in apa care clocoteste. O scoatem apoi in apa cu gheata si o scurgem. O gatim intr-o tigaie bine incinsa aproximativ 10 minute, impreuna cu untul, restul de usturoi, sare, piper, chili si zeama de la ½ de lamaie.
3. Carnea de porc o prajim impreuna cu marinata ei intr-o tigaie tip gratar pentru 7-8 minute pe fiecare parte (daca e de 1-1,5 cm grosime - altfel lasam mai mult pe fiecare parte).
4. Ardeiul il taiem rondele si il pregatim si pe el pe gratar, asezonat cu sare, tinandu-l cam 1-2 minute pe fiecare parte. Punem si jumatatile de lamaie pe gratar, langa porc. Astfel se inmoaie si o sa preia un miros delicios de la carnea de porc. Porcul parfumat de la ienibahar se serveste impreuna cu conopida iute-acrisoara si ardei copt.
Aceasta reteta este recomandata de Petru Buiuca.