
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCotlet de porc aromat cu garnitura de conopida dulce-acrisoara
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Marinam cotletul de porc cu ulei de floarea-soarelui, ienibahar zdrobit, sare, chili si 1 catel de usturoi zdrobit. Il lasam la frigider minimum 15-20 de minute.
2. Dezghetam conopida (daca e cazul). Oparim conopida in bucati mici timp de 1-2 minute in apa care clocoteste. O scoatem apoi in apa cu gheata si o scurgem. O gatim intr-o tigaie bine incinsa aproximativ 10 minute, impreuna cu untul, restul de usturoi, sare, piper, chili si zeama de la ½ de lamaie.
3. Carnea de porc o prajim impreuna cu marinata ei intr-o tigaie tip gratar pentru 7-8 minute pe fiecare parte (daca e de 1-1,5 cm grosime - altfel lasam mai mult pe fiecare parte).
4. Ardeiul il taiem rondele si il pregatim si pe el pe gratar, asezonat cu sare, tinandu-l cam 1-2 minute pe fiecare parte. Punem si jumatatile de lamaie pe gratar, langa porc. Astfel se inmoaie si o sa preia un miros delicios de la carnea de porc. Porcul parfumat de la ienibahar se serveste impreuna cu conopida iute-acrisoara si ardei copt.
Aceasta reteta este recomandata de Petru Buiuca.