
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Iepure Iepure | |
600 g g | Orez bob lung Orez bob lung | |
200 g g | Stafide Stafide | |
401 g g | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | |
3 bucati bucata | Portocale Portocala | |
20 g g | Chimen Chimen | |
100 g g | Zahar Zahar | |
200 ml ml | Vin de masa
Vin de masa (alb) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listIepure la cuptor cu orez parfumat
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-o tigaie incinsa prajim chimenul, apoi calim o ceapa tocata marunt, adaugam zaharul, caramelizam si stingem cu sucul de portocala. Racim sosul obtinut. Ungem iepurele cu sosul de portocale si dam la cuptorul incins la 160ºC timp de 3 ore, intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu.
Pentru orez, inmuiem stafidele in vin alb. Fierbem orezul, il tragem la tigaie cu ceapa calita si la final adaugam stafidele inmuiate in vin alb si patrunjelul tocat marunt.
Dupa 3 ore la cuptor, scoatem folia de aluminiu si ungem iepurele cu sos proaspat si o lasam sa se rumeneasca timp de 25 de minute. Servim impreuna cu orezul fierbinte.