meriți să fii surprins
Iepure la cuptor cu orez parfumat

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 bucati bucata Iepure Iepure
600 g g Orez bob lung Orez bob lung
200 g g Stafide Stafide
400 g g Ceapa galbena Ceapa galbena
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
3 bucati bucata Portocale Portocala
20 g g Chimen Chimen
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
100 g g Zahar Zahar
200 ml ml Vin de masa Vin de masa
(alb)

Iepure la cuptor cu orez parfumat

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

4:00 h
(0)

Mod de preparare

Intr-o tigaie incinsa prajim chimenul, apoi calim o ceapa tocata marunt, adaugam zaharul, caramelizam si stingem cu sucul de portocala. Racim sosul obtinut. Ungem iepurele cu sosul de portocale si dam la cuptorul incins la 160ºC timp de 3 ore, intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu.

Pentru orez, inmuiem stafidele in vin alb. Fierbem orezul, il tragem la tigaie cu ceapa calita si la final adaugam stafidele inmuiate in vin alb si patrunjelul tocat marunt.

Dupa 3 ore la cuptor, scoatem folia de aluminiu si ungem iepurele cu sos proaspat si o lasam sa se rumeneasca timp de 25 de minute. Servim impreuna cu orezul fierbinte.