
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
300 g g | Mazare Mazare | |
1 linguri lingura | Unt Unt | |
70 ml ml | Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit | |
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
Piper
Piper (dupa gust) | ||
300 g g | Cotlet de miel Cotlet de miel | |
1 linguri lingura | Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin | |
1 linguri lingura | Miere Miere | |
3 linguri lingura | Caju Caju | |
3 linguri lingura | Fistic Fistic |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCotlet de miel in crusta crocanta
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Piure de mazare: Fierbem mazarea in apa cu putin sare pana e moale (10-15 minute), apoi o scurgem bine de apa intr-o sita si cat e inca fierbinte, o punem in blender alaturi de unt, sare, piper si smantana dulce si o blendam pana avem un piure cremos.
Cotlet de miel in crusta crocanta: Spalam bine carnea, apoi o tamponam cu hartie de bucatarie. Intr-o tigaie incinsa, punem putin ulei de masline extra virgin si prajim cotletele de miel 3 minute pe ambele parti pana sunt frumos rumenite. E important ca atat tigaia cat si uleiul sa fie bine incinse, pentru ca astfel carnea face aproape instant o crusta care inchide la interior toate sucurile acelea delicioase din carne. Scoatem carnea de la prajit, o condimentam cu sare si piper pe ambele parti, apoi, pe una din parti punem miere (ungem carnea cu miere folosind o pensula).
Punem carnea, cu partea unsa cu miere in jos pe un pat de fistic si caju tocate grosier, din cutit. Apasam bine bine carnea, astfel incat fisticul si caju sa se lipeasca bine. O asezam intr-o tava, cu partea cu fistic in sus si o dam la cuptorul incins la 230°C (treapta cea mai inalta a cuptorului) 5 minute pentru cotlete mai in sange, 7-8 minute pentru cotlete bine facute. Acum numai de voi depinde, in functie de cum va place carnea. Mie nu imi place foarte in sange, prefer sa fie bine facuta :)
Am mancat cotletele cu piureul de mazare si cartofi noi prajiti. Nu a fost nevoie de sos pentru ca piureul e foarte cremos, dar ar fi mers bine un sos de vin rosu :) Gasiti tot la Lidl, din gama Deluxe, gata preparat si delicios :)
Sa va fie de cel mai bine si m-as bucura tare sa incercati cotletul de miel gatit asa pentru masa voastra de Paste!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.