Pulpa de miel cu mere coapte picante

Pulpa de miel cu mere coapte picante

DificultateMedie
Gatire2 h 15 min

Mod de preparare

    Se spala pulpa de miel, se usuca cu un servet si se indeparteaza grasimea si tendoanele. Carnea se freaca de jur imprejur cu sare, piper si maghiran. Se pune in tava (inalta) unsa cu ulei si se lasa 50 de minute in cuptorul preincalzit la 200 °C. Se intoarce pulpa pe cealalta parte, se stropeste cu ulei de masline si, in functie de marime, se mai lasa la cuptor inca 50-75 de minute.

    Intre timp se culeg frunzulitele de busuioc. Se toaca grosier impreuna cu nucile de Macadamia. Se amesteca cu combinatia de 8 verdeturi si cu untul moale, se sareaza si se pipereaza. Se spala merele si se scoate casuta de samburi. Se umple cu amestecul de nuca. Se aseaza in tava, langa pulpa, si se mai lasa la cuptor cca. 40 de minute.

    Se hidrateaza gelatina, apoi se incalzeste si se amesteca cu sucul de mere. Cu acest sos se ung pulpa si merele cu 10 minute inainte de a le scoate din cuptor. Pulpa se lasa putin sa se odihneasca, apoi se taie felii si se serveste cu merele coapte.

    Sugestie: Coaceti cartofii Deluxe cu rozmarin impreuna cu pulpa, in cuptor, conform indicatiilor de pe ambalaj. Pofta buna!

Rețete similare