meriți să fii surprins
Cotlet de miel cu mere coapte

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 linguri lingura Suc de mere Suc de mere
2 linguri lingura Gem de caise Gem de caise
2 linguri lingura Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
1 linguri lingura Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit
1 bucati bucata Pulpa de miel Pulpa de miel
4 bucati bucata Mere Mar
40 g g Unt Unt
125 g g Alune de padure Alune de padure
Maghiran Maghiran
(dupa gust)
Busuioc Busuioc
(dupa gust)
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Cotlet de miel cu mere coapte

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:15 h
(10)

Mod de preparare

Spalati pulpa de miel, uscati-o prin tamponare cu un servet de bucatarie, eliminati grasimea si tendoanele. Frecati carnea pe toate partile cu sare, piper si maghiran. Puneti carnea in tava unsa cu ulei in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 50 de minute. Intoarceti pulpa de miel, stropiti cu ulei de masline si, in functie de marimea ei, mai lasati la cuptor timp de alte 50 - 75 de minute.

Intre timp curatati frunzele de busuioc, tocati-le impreuna cu alunele de padure, nu foarte fin, amestecati cu mixul de condimente si untul inmuiat, condimentati cu sare si piper. Spalati merele si scoateti casuta de samburi, umpleti-le cu amestecul de alune. Puneti merele in tava alaturi de pulpa de miel si mai lasati la cuptor cca. 40 de minute.

Incalziti putin gemul si amestecati-l cu sucul de mere, turnati peste friptura cu 10 minute inainte de a o scoate din cuptor. Lasati friptura sa se mai raceasca putin, taiati si serviti.

Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.