meriți să fii surprins
Friptura de miel cu piure si masline

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

50 ml ml Ulei de masline extravirgin Ulei de masline extravirgin
10 g g Piper negru Piper negru
10 g g Sare iodata fina Sare iodata fina
1 kg kg Cartofi dulci Cartof dulce
3 bucati bucata Rozmarin Rozmarin
600 g g Pulpa de miel Pulpa de miel
50 g g Masline negre Masline negre
(cu samburi)
100 g g Smantana 20% Smantana 20%
3 catei catel Usturoi Usturoi

Friptura de miel cu piure si masline

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(2)

Mod de preparare

Curatati cartofii, taiati-i cubulete, fierbeti-i in apa sarata clocotinda cca. 20-25 de minute, scurgeti maslinele si taiati-le inele.

Spalati si uscati prin tamponare carnea de miel. Alegeti acele de rozmarin de pe 2 fire, tocati-le. Curatati si tocati usturoiul, amestecati cu rozmarinul. Frecati cu acest amestec carnea pe toate partile, condimentati cu sare si piper si prajiti in 2 linguri de ulei incins timp de 3-4 minute pe fiecare parte.

Scurgeti bine de apa cartofii, lasati sa se mai raceasca. Pasati-i cu restul de ulei si smantana, adaugati inelele de masline, condimentati, dupa gust. Serviti alaturi de friptura, ornati cu restul de rozmarin.