meriți să fii surprins
Porc dulce-iute

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

800 g g Pulpa de porc Pulpa de porc
150 g g Ananas Ananas
50 g g Ceapa galbena Ceapa galbena
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
50 g g Pasta de ardei Pasta de ardei
(iute )
250 g g Ardei gras rosu Ardei gras rosu
50 g g Ghimbir Ghimbir
25 ml ml Ulei de seminte de susan Ulei de seminte de susan
25 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
200 g g Orez bob lung Orez bob lung
75 g g Zahar Zahar

Porc dulce-iute

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(18)

Mod de preparare

La inceput se pregatesc legumele si carnea si se pune orezul la fiert in apa sarata, pana cand acesta se poate servi. Apoi se spala si se taie julienne ceapa, ardeiul gras, ananasul, ghimbirul si carnea de porc. Se incinge uleiul de susan si de floarea-soarelui intr-o tigaie adanca si se pun in tigaie in urmatoarea ordine ingredientele: ghimbirul, dupa 20 de secunde porcul, dupa 2 minute ceapa, dupa 2 minute ardeiul gras, dupa 1 minut pasta de ardei iute, dupa 1 minut zaharul, dupa 3minute ananasul, dupa 1 minut patrunjelul tocat.

Totul se trage la tigaie la foc mediu si cu miscari rapide ale tigaii (daca nu va descurcati cu sotatul, invartiti cu o lingura de lemn incontinuu). Imediat ce tigaia cu acest sote este gata de servit, se asaza pe o farfurie orezul fierbinte si se face o gropita in mijloc unde urmeaza sa fie asezat soteul dulce iute.

Pentru si mai multa aroma va recomand sa stoarceti zeama de la o lamaie imediat ce farfuria este montata si aburinda! Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.