meriți să fii surprins
Friptura de miel cu pomme duchess

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

4 bucati bucata Cartofi Cartof
(Duchess)
1 kg kg Carne de miel Carne de miel
120 g g Usturoi Usturoi
30 g g Cimbru Cimbru
300 g g Morcovi Morcov
300 g g Ceapa Ceapa
750 ml ml Vin rosu Vin rosu
150 g g Unt Unt
50 ml ml Brandy Brandy

Friptura de miel cu pomme duchess

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

6:00 h
(10)

Mod de preparare

Se curata usturoiul, ceapa si morcovul si se taie in bucati mari. Se asaza in tava cu cimbrul, jumatate din cantitatea de unt si vinul rosu. Intr-o tigaie incinsa se prajeste carnea de miel cat sa se inchida porii, apoi se asaza in tava pregatita. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa la cuptorul incins la 140ᵒC timp de 5 ore. Se verifica din cand in cand si se mai unge cu sucul obtinut in tava.

Imediat ce carnea este gatita, se scot legumele pe un platou, se pune tava pe foc si se flambeaza totul cu vinars. Se lasa sa se stinga flacara, apoi se scoate carnea si se lasa sa fiarba totul pana cand se obtine un sos redus. Se adauga unt imediat ce se ajunge la consistenta dorita si se amesteca bine.

Se serveste friptura cu legumele din tava, sosul cremos si cartofii duchess proaspat scosi din cuptorul incins la 180-200ᵒC timp de 15-20 de minute. Pofta buna!