meriți să fii surprins
Prajitura cu peltea de gutui

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

6 bucati bucata Oua Ou
350 g g Zahar Zahar
250 g g Unt Unt
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 linguri lingura Coaja de lamaie Coaja de lamaie
1 miezuri miez Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
250 g g Peltea de gutui Peltea de gutui
100 g g Miez de nuca Miez de nuca
1 linguri lingura Zeama de lamaie Zeama de lamaie
1 praf praf Sare de mare Sare de mare

Prajitura cu peltea de gutui

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(17)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt tava de 25x35cm. Separam albusurile de galbenusuri. Tinem deoparte 3 albusuri pentru bezea.

Pentru blat batem spuma untul moale, la temperatura camerei cu 200g zahar, miezul de pastaia de vanilie, coaja de lamaie. Le batem cu mixerul la viteza mare, 5-7 minute, pana untul devine spumos si granulele de zahar aproape nu se mai simt. Adaugam cele 6 galbenusuri, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam.

Separat, batem albusurile spuma si le adaugam in compozitie. Le incorporam cu spatula sau lingura de lemn, cu miscari de impaturire, pentru a nu scoate aerul din compozitie. Turnam aluatul obtinut in tava, il nivelam foarte bine. Dam tava la cuptor 18-20 minute.

Peste blat punem pelteaua e gutui. Nivelam foarte bine.

Separat, batem spuma cele 3 albusuri cu zeama de lamaie si un praf de sare. Cand albusurile sunt spuma, adaugam cele 150g zahar, lingura cu lingura. Batem foarte bine cu mixerul, 12-15 minute sau pana avem o bezea tare. Adaugam nucile macinate si le incorporam cu ajutorul unei spatule. Punem bezeaua obtinuta peste stratul de peltea, nivelam. Dam din nou la cuptor, 18-20 minute sau pana bezeaua e usor rumenita.

Sfat: prajitura se taie numai cand e bine racita si neaparat cu un cutit umed, pentru a nu rupe bezeaua. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

2 oferte

30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-17%
22,89
18,99Lei
UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei